Volledig scherm
Werknemers van Stegeman in Wijhe wassen hun handen. Foto ter illustratie. © Gerard Vrakking

Vleesverwerker Stegeman vertrekt uit Deventer

Vleesverwerker Stegeman gaat weg uit Deventer. Dat besluit heeft het vleeswarenbedrijf maandag bekend gemaakt aan het personeel. Stegeman, van 1858, verplaatst al zijn activiteiten aan de Rigastraat naar het productiebedrijf in Wijhe.

Dat heeft het personeel in Deventer vandaag gehoord tijdens een sessie om 13 uur, in Wijhe werd het personeel om 13.45 uur ingelicht. In totaal verdwijnen in Deventer daarmee 106 vaste banen. Het zou gaan om circa 70 kantoorfuncties en zo'n 35 banen in de productie.  

Voor de vaste medewerkers is volgens Stegeman plek in Wijhe. Met het uitzendbureau worden de consequenties voor uitzendkrachten bekeken.  De huidige inschatting van Stegeman is dat de verhuizing eind 2018/2019 plaatsvindt. 

De productie van harde worst gaat naar België. De vegaproductie verhuist wel mee naar Wijhe. Stegeman is eigendom van het Spaanse Campofrio en een groot Mexicaans bedrijf. De operatie om Stegeman te verhuizen naar Wijhe komt voort uit kostenbesparing en heeft volgens het bedrijf niets te maken met inzet, prestatie of functioneren van de medewerkers in Deventer. 

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer