Volledig scherm
PREMIUM
In de voormalige populaire snackbar Hartsuiker heeft eigenaar Henk Hartsuiker nu zijn grote passie geparkeerd. © FOTO HISSINK

Vleugje nostalgie in voormalig snackbar Hartsuiker in Holten

Jeugdliefdes zijn er ontstaan, ruzies uitgevochten. Tot begin 1980 was snackbar Hartsuiker een begrip in Holten. Van buiten ziet het pand er nog hetzelfde uit, maar achter de gesloten gordijntjes speelt zich nu heel wat anders af. Nazaat en eigenaar Henk Hartsuiker heeft er namelijk zijn grote hobby geparkeerd.

,,Het enige wat je zult herkennen zijn de wc-deuren met ingekraste namen’’, geeft Henk Hartsuiker mee wanneer hij de woonkamerdeur naar de voormalige snackbar opent. ,,Verder is het onherkenbaar.’’ Dat mag dan wel zo zijn, de herinneringen aan die tijd weten Holtenaren en andere bezoekers uit de omgeving moeiteloos op te rakelen. De naam Hartsuiker is net als café Maats een begrip. Waar jeugdliefdes zijn ontstaan, een patatje van vers geschrapte aardappelen werd verorbert, voor een kwartje een ijsje uit de machine gleed, de automatiek soms overuren draaide en een telefoongesprek in het aparte telefoonhokje ongestoord kon worden gevoerd.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer