Protest tegen motorrijders op een dijkweg | Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Protest tegen motorrijders op een dijkweg | Foto ter illustratie. © Erik van 't Hullenaar

Volop actiebereidheid in Oost-Nederland tegen motorlawaai: ‘Het hoeft gewoon niet, die herrie’

Terwijl deze week het lenteweer voor veel vrolijke gezichten zorgt, komen verschillende actiegroepen in Oost-Nederland in actie. Ze eisen dat overheden snel maatregelen nemen tegen het lawaai dat een steeds groter wordende groep motorrijders produceert. In Deventer ligt zelfs al een heel plan klaar. ,,Het is gewoon machogedrag van mannen die dat getril en kabaal lekker vinden.’’ 

4 reacties

 • eric

  1 maand geleden
  als je van rust houdt en motor rumoer iets teveel van het goede is dan ga je toch niet onder aan een verkeersbrug wonen!!!!!
 • T van den Broek

  1 maand geleden
  De hele groep motorrijders discrimineren omdat 15 of 20% teveel lawaai maakt, kan niet. Wel de lawaaimakers, die zijn gewoon wettelijk strafbaar. In Amsterdam rijden er ook een aantal sportauto’s rond met idem uitlaten en dB. Je kan ook niet alle sportauto’s verbieden. Er moet gewoon beter gehandhaafd worden. De overheid verzaakt (ook) deze taak. Goede actie, bij de brug. Maar trek aan de bel bij de overheid.
 • L.H. Slijkhuis

  1 maand geleden
  De meeste motorrijders zijn qua geluid inderdaad een plaag. Dit geldt helaas ook voor motorrijders, die zich netjes aan de maximumsnelheid houden en wiens individuele geluid wellicht nog aanvaardbaar is maar die in groepen rijden. Ik woon zelf niet zo ver van een veel gebruikte motorroute, dus kan uit eigen ervaring meepraten hierover
 • Alexander Bolhuis

  1 maand geleden
  Motorlawaai is één maar ik erger me persoonlijk veel meer aan het lawaai van scooters en het rijgedrag van die gastjes die er op zitten. Volgens mij loopt minimaal 70%van de snorscooters harder dan 30 km/u. Ik wordt met de auto vaak bijgehouden of ingehaald door snorscooters, en dat gaat gewoon zonder helm, over fietspaden en met volle snelheid door de binnenstad. Handhaven en bekeuren die mensen want het is voor veel mensen irritant en het is gevaarlijk.
 1. Deventer wil jongerenwoningen maken van garageboxen: ‘Ik zou er zo gaan wonen’
  PREMIUM
  video
  1

  Deventer wil jongerenwo­nin­gen maken van garage­boxen: ‘Ik zou er zo gaan wo­nen’

  Deventer denkt aan een creatieve oplossing om de woningnood onder dakloze jongeren te lijf gaan. Het idee: verouderde garageboxen ombouwen tot kleine, maar volwaardige woonplekken. Mede-initiatiefnemer Woonbedrijf Ieder 1 hoopt als proef met vijf boxen te beginnen en gaat in gesprek met de gemeente. De corporatie verwacht uiteindelijk 250 plekken voor jongeren te kunnen realiseren. ,,In Deventer hebben we zo 500 garageboxen waar we mogelijkheden in zien.”

In samenwerking met indebuurt Deventer

 1. Video van de Dag | Historische tempel komt na 40 jaar, letterlijk, weer boven water
  Play

  Video van de Dag | Histori­sche tempel komt na 40 jaar, letterlijk, weer boven water

  6 mei
 2. Bijen worden getraind om corona op te sporen
  Play

  Bijen worden getraind om corona op te sporen

Deventer