Protest tegen motorrijders op een dijkweg | Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Protest tegen motorrijders op een dijkweg | Foto ter illustratie. © Erik van 't Hullenaar

Volop actiebereidheid in Oost-Nederland tegen motorlawaai: ‘Het hoeft gewoon niet, die herrie’

Terwijl deze week het lenteweer voor veel vrolijke gezichten zorgt, komen verschillende actiegroepen in Oost-Nederland in actie. Ze eisen dat overheden snel maatregelen nemen tegen het lawaai dat een steeds groter wordende groep motorrijders produceert. In Deventer ligt zelfs al een heel plan klaar. ,,Het is gewoon machogedrag van mannen die dat getril en kabaal lekker vinden.’’ 

4 reacties

 • willem eriks

  6 maanden geleden
  als je van rust houdt en motor rumoer iets teveel van het goede is dan ga je toch niet onder aan een verkeersbrug wonen!!!!!
 • T van den Broek

  6 maanden geleden
  De hele groep motorrijders discrimineren omdat 15 of 20% teveel lawaai maakt, kan niet. Wel de lawaaimakers, die zijn gewoon wettelijk strafbaar. In Amsterdam rijden er ook een aantal sportauto’s rond met idem uitlaten en dB. Je kan ook niet alle sportauto’s verbieden. Er moet gewoon beter gehandhaafd worden. De overheid verzaakt (ook) deze taak. Goede actie, bij de brug. Maar trek aan de bel bij de overheid.
 • L.H. Slijkhuis

  6 maanden geleden
  De meeste motorrijders zijn qua geluid inderdaad een plaag. Dit geldt helaas ook voor motorrijders, die zich netjes aan de maximumsnelheid houden en wiens individuele geluid wellicht nog aanvaardbaar is maar die in groepen rijden. Ik woon zelf niet zo ver van een veel gebruikte motorroute, dus kan uit eigen ervaring meepraten hierover
 • Alexander Bolhuis

  6 maanden geleden
  Motorlawaai is één maar ik erger me persoonlijk veel meer aan het lawaai van scooters en het rijgedrag van die gastjes die er op zitten. Volgens mij loopt minimaal 70%van de snorscooters harder dan 30 km/u. Ik wordt met de auto vaak bijgehouden of ingehaald door snorscooters, en dat gaat gewoon zonder helm, over fietspaden en met volle snelheid door de binnenstad. Handhaven en bekeuren die mensen want het is voor veel mensen irritant en het is gevaarlijk.
 1. Pijnlijke landing van Kramer op oude nest: zwak Go Ahead Eagles geeft AZ haar glans terug
  PREMIUM
  Rapport

  Pijnlijke landing van Kramer op oude nest: zwak Go Ahead Eagles geeft AZ haar glans terug

  Go Ahead Eagles had in de eredivisie jarenlang de reputatie van Wegenwacht. Tegenstanders met pruttelende motor werden niet zelden weer op gang gebracht en trapten na een Deventer oplapbeurt gretig het gaspedaal in op weg naar betere tijden. Het geplaagde AZ was zondagmiddag de nieuwste gebruiker van deze diensten. De Alkmaarders stevenden af op een crisis na drie nederlagen op rij, maar vonden tegen het pijnlijk zwakke en apathisch spelende GA Eagles de weg naar boven in de eredivisie terug (5-0).
 2. Deventer moeder baalt van rit naar speciaal onderwijs, volgens taxibedrijf loopt leerlingenvervoer gesmeerd
  PREMIUM

  Deventer moeder baalt van rit naar speciaal onderwijs, volgens taxibe­drijf loopt leerlingen­ver­voer gesmeerd

  Haar zoontje (8) gaat met lood in de schoenen het busje in, voor het dagelijkse vervoer naar de speciaal onderwijsschool in Deventer. Moeizame communicatie met de chauffeur, die niet zou ingrijpen tegen pesten, het busje dat al eens veel te laat kwam. Moeder Miranda de Jager heeft er geen meer vertrouwen in en wil een alternatief. De gemeente, eindverantwoordelijk, kijkt op van het verhaal en meldt dat er eigenlijk geen problemen zijn met leerlingenvervoer in Deventer.
 3. Christien woont nog steeds in eerste koophuis van de Vijfhoek, na 25 jaar is die vinexwijk af: ‘Heeft Deventer veel opgeleverd’
  PREMIUM
  AUDIO

  Christien woont nog steeds in eerste koophuis van de Vijfhoek, na 25 jaar is die vinexwijk af: ‘Heeft Deventer veel opgeleverd’

  Het heeft ‘even’ geduurd, jaren langer dan voorzien, maar het is zover. De Vijfhoek, Deventers vinexwijk, is op een enkele kavel na helemaal opgeleverd na ruim 25 jaar bouwen. Wat hebben de bijna vijfduizend woningen Deventer gebracht? Miljoenen voor de gemeentekas, een ‘rijkere’ samenstelling van de bevolking en woonplezier: ,,Na meer dan 25 jaar wil ik hier echt niet meer weg.”

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer