Een minituintje rond een ondergrondse afvalcontainer aan de Melksterstraat. Vooral op plekken waar voorheen veel rotzooi lag, lijkt een proef met minituintjes rond ondergrondse afvalcontainers in Deventer te leiden tot minder dump.
Volledig scherm
Een minituintje rond een ondergrondse afvalcontainer aan de Melksterstraat. Vooral op plekken waar voorheen veel rotzooi lag, lijkt een proef met minituintjes rond ondergrondse afvalcontainers in Deventer te leiden tot minder dump. © FOTO HISSINK

Voorlopige conclusie: minder dump rond afvalcontainers Voorstad en Rivierenwijk door minituintjes

Vooral op plekken waar voorheen veel rotzooi lag, lijkt een proef met minituintjes rond ondergrondse afvalcontainers in Deventer te leiden tot minder dump. Deventer experimenteerde in juni een maand met kunstmatig groen rond afvalcontainers.

  1. Struinen door de tuin van een ander, zoals die van Fortmond aan de IJssel
    PREMIUM

    Struinen door de tuin van een ander, zoals die van Fortmond aan de IJssel

    Ze komen niet meer tegelijk met bussen vol, maar dankzij corona is het aantal bezoekjes aan particuliere tuinen explosief gestegen. Zondag openen weer veel liefhebbers in de regio hun tuin voor gasten uit het hele land, die inspiratie op willen doen voor hun eigen stukje grond bij het huis. De Tuin van Fortmond in Olst en de Hof van Eigenaardigheden in Raalte zijn twee enorme tuinen waar je voor vijf euro een kijkje mag nemen.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer