Bij het ongeluk kwam de bestuurder van de auto om het leven. Zijn vrouw en kinderen raakten gewond.
Volledig scherm
Bij het ongeluk kwam de bestuurder van de auto om het leven. Zijn vrouw en kinderen raakten gewond. © still

Voorrangsfout oorzaak van ongeluk in Limburg waarbij vader (38) uit Deventer overleed

VideoHet ongeluk afgelopen zaterdagochtend waardoor een 38-jarige man uit Deventer om het leven kwam, is veroorzaakt door een voorrangsfout. Dat heeft de politie in Limburg laten weten na onderzoek. De overleden bestuurder blijkt zelf verantwoordelijk te zijn voor de fout.

Het ongeluk ontstond nadat een personenauto in botsing kwam met een lijnbus van vervoerder Arriva. Dit gebeurde zaterdag rond 11.00 uur op de Rijksweg N278 bij het Limburgse Margraten. De 38-jarige man uit Deventer overleed later aan zijn verwondingen. Hij zat in de auto samen met zijn vrouw en hun drie kinderen. Zij raakten gewond, maar overleefden het drama wel. Hoe het nu met hen gaat, is door de politie niet bekend gemaakt. 

‘Intenst geraakt’

Na de botsing werd al gespeculeerd dat een voorrangsfout de reden van het ongeluk was, maar de politie kon dat toen niet bevestigen. Uit onderzoek is nu gebleken dat de chauffeur uit Deventer een voorrangsfout beging. De chauffeur van de lijnbus treft geen blaam. Die heeft niet te hard gereden, meldt de politie. 

Na het ongeluk liet vervoersbedrijf Arriva al weten dat de chauffeur zeer aangeslagen was door de gebeurtenis. ,,Wij zijn intens geraakt door dit tragische nieuws en betuigen ons medeleven aan het gezin en de familie van de omgekomen man. Verder gaat onze zorg uit naar opvang van de reizigers en de chauffeur, met wie het naar omstandigheden redelijk gaat.”

Blunder

De politie ging in deze zaak eerder deze week diep door het stof. Maandagmiddag bracht zij namelijk naar buiten dat de 38-jarige Deventenaar was overleden, maar op dat moment leefde hij nog. De man lag toen in coma. ,,Het is uitermate pijnlijk, maar wij hebben dat wellicht te vroeg naar buiten gebracht. Op het moment van onze melding was hij klinisch overleden”, liet een woordvoerder van de politie weten aan deze site. ,,Een menselijke blunder.” De familie van de overleden man kreeg later excuses van de politie

Bekijk hieronder beelden van de ravage die na het ongeluk ontstond: 

  1. Corona-update | Buurman vindt longpatiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroerende video Isala
    video

    Corona-update | Buurman vindt longpa­tiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroeren­de video Isala

    De nieuwsberichten over het coronavirus volgen elkaar in een rap tempo op. De Stentor zet dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op een rij. Met vandaag: Buurman vindt naar adem snakkende longpatiënt in galerij in Apeldoorn, Isala slingert ontroerende video op facebook, de start van een mega-operatie in het dierenlab in Deventer en het hartverscheurende verhaal van dochters die beide ouders in Harderwijk verloren door het virus.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer