Bewoners en vrijwilligers aan het werk tijdens de wekelijkse kookclub. Helemaal rechts Jolanda Korenblek, aangesteld als coördinator van de coöperatie.
Volledig scherm
Bewoners en vrijwilligers aan het werk tijdens de wekelijkse kookclub. Helemaal rechts Jolanda Korenblek, aangesteld als coördinator van de coöperatie. © De Stentor Ronny te Wechel

Voorst dreigt met muiterij in zorgcentrum de Benring

Vandaag maakt de curator van het failliete Trimenzo bekend welke zorginstelling de boedel, drie woonzorgcentra in Twello en Voorst,  overneemt. In Voorst staat de bevolking al klaar om te gaan muiten tegen de nieuwe eigenaar.

 1. Is Caroline van der Plas eerlijk met cijfers? De BBB-icoon in discussie met CBS-man Cor Pierik
  PREMIUM
  op neutraal terrein
  32

  Is Caroline van der Plas eerlijk met cijfers? De BBB-icoon in discussie met CBS-man Cor Pierik

  In de serie ‘Op Neutraal Terrein’ kruisen streekgenoten de degens. Ze koesteren raakvlakken én tegenstellingen. Vandaag Caroline van der Plas uit Deventer, de fractievoorzitter van de BoerBurgerBeweging (BBB) in de Tweede Kamer, en Cor Pierik uit Genemuiden, al 32 jaar de man van de harde cijfers uit de landbouw. Hij werkt voor het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
 2. Eagles-icoon gaat het veld op met vluchtelingen in Heeten: ‘Zodat ze even uit de sleur komen’
  PREMIUM
  met video
  2

  Eag­les-icoon gaat het veld op met vluchtelin­gen in Heeten: ‘Zodat ze even uit de sleur komen’

  Van Saudi Arabië tot de Malediven en van Congo tot China. Martin Koopman (66) trainde voetbalteams in de verste uithoeken van de wereld. De oud-speler van Go Ahead Eagles verblijft nu bij familie in Raalte en gebruikt zijn opgedane ervaring om vluchtelingen in Heeten bij te scholen op voetbalvlak. ,,Ik vind veel van het asielbeleid, maar doe dit graag voor die kinderen.’’

Deventer