Volledig scherm
Verkeerswethouder Hans van der Sleen ‘ontmantelt’ een overbodig verkeersbord. © Gemeente Voorst

Voorst haalt 500 overbodige verkeersborden weg

In de gemeente Voorst verdwijnen circa 500 verkeersborden. Uit een inventarisatie is gebleken dat deze borden overbodig zijn. Uiteindelijk blijven er zo'n 3500 verkeersborden over die volgens de gemeente wél attentiewaarde hebben.

Het ‘uitdunnen’ van het bordenwoud levert de gemeente een besparing op van 5500 euro per jaar aan  onderhoud- en schoonmaakkosten. Ongeveer 200 van de te verwijderde verkeersborden verkeren in goede staat en komen voor hergebruik elders in aanmerking.  De resterende 300 borden worden gerecycled.

Verkeerswethouder Hans van de Sleen verwijderde woensdagmiddag persoonlijk het eerste overbodig verklaarde verkeersbord. Hij deed dit aan de IJsbaanweg in Twello.

600.000

Veilig Verkeer Nederland stelde onlangs dat één op de vijf verkeersborden in Nederland overbodig is. Zo’n 600.000 van de in totaal drie miljoen borden kunnen volgens de organisatie verdwijnen zonder dat hier bloed uit vloeit.

  1. GroenLinks-raadslid verbaast zich over auto-evenement op ‘autovrij’ gemaakt Grote Kerkhof in Deventer

    GroenLinks-raads­lid verbaast zich over au­to-evenement op ‘autovrij’ gemaakt Grote Kerkhof in Deventer

    Ze werd er naar eigen zeggen door verrast, toen ze zondag de kerkdienst in de Deventer Lebuiniskerk wilde bezoeken: talloze BMW's op het sinds begin dit jaar autovrij verklaarde Grote Kerkhof in hartje Deventer. GroenLinks-raadslid Elske van der Mik uit Deventer wil hier opheldering over van het college van burgemeester en wethouders en heeft daarom schriftelijke vragen ingediend.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer