Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Voorst verdeeld over
grote zonneparken

Inwoners van Voorst staan sceptisch tegenover de komst van enkele grote zonneparken in de gemeente. Dat blijkt uit een niet-representatieve steekproef op www.destentor.nl. 25 procent is voor deze mega-zonneparken. 

Een meerderheid (42 procent) ziet liever meerdere, zonneweides, maar dan klein en meer verspreid over Voorst. 33 procent wil windmolens. 

413 mensen brachten een stem uit. Het Voorster gemeentebestuur is tegen windmolens en zet vol in op zonne-energie. Maar concrete plannen voor grootschalige zonneparken in Klarenbeek, Wilp en Terwolde leveren bezwaren in de dorpen op.

Er kon tot gisteravond gestemd worden op de poll.

  1. Overlevers houden hun eigen 
pensioenmanifestatie in Deventer
    PREMIUM
    video

    Overlevers houden hun eigen pensioen­ma­ni­fes­ta­tie in Deventer

    Actie, en wel in hun eigen stad. Niks naar Arnhem of Den Haag om te protesteren zoals de rest van Nederland. Ze zijn niet voor niets de Deventenaren die alle discussie aanzwengelen. Die bij Lodewijk Asscher aan tafel zitten. Geen haar op hun hoofd die er aan denkt om elders actie te voeren. Dus staan ze samen met tientallen anderen op het Grote Kerkhof. Alwaar de linkse politici het hartgrondig met ze eens zijn: het is genoeg geweest.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer