Volledig scherm
Vrijdag is het Warmetruiendag. © Klimaatverbond Nederland

Voorst warmt zich op voor Warmetruiendag

Voorst Actief on Tour biedt vrijdag in de gemeente Voorst deelnemers aan de Warmetruiendag een gratis warming up aan. Bedrijven, sportclubs, instellingen en particulieren; iedereen komt voor een warming up op locatie in aanmerking.Deze duurt een kwartier.

De landelijke Warmetruiendag is een initiatief van het Klimaatverbond Nederland. Het motto is: ‘verwarm elkaar, niet de wereld!’ Volgens de organisatie zorgt het verlagen van de centrale verwarming met  één graad Celsius een 6 procent lagere CO2-uitstoot en een energiebesparing van 6 procent op.

Voorst Actief on Tour verzorgt gratis naschoolse sport- en beweegactiviteiten voor basisschool kinderen in de gemeente. Aanmelden voor een warming up-sessie kan door een mailtje te sturen naar duurzaam@voorst.nl. Met een verwachte temperatuur van 11 graden Celsius belooft het vrijdag een bijzonder zachte warmetruiendag te worden.

  1. De mannen van The Lemon Tree in Deventer koken zichzelf in de kijker van sterrenkokend Nederland
    PREMIUM
    Video

    De mannen van The Lemon Tree in Deventer koken zichzelf in de kijker van sterrenko­kend Nederland

    Restaurant The Lemon Tree van Valentijn Bergers ging op Valentijnsdag open. Vernieuwend, anders, verrassend, moest het zijn. Tegen de stroom in opende de Deventenaar in ‘zijn stadje’ een restaurant dat in de buurt komt van zijn droom. Zeven maanden later bestormt het restaurant de hitlijsten en wordt deze maandagavond derde in de strijd van The Fork, waarbij de Michelinsterrenkoks van Nederland nieuw geopende restaurants nomineren.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer