Volledig scherm
Vrijdag is het Warmetruiendag. © Klimaatverbond Nederland

Voorst warmt zich op voor Warmetruiendag

Voorst Actief on Tour biedt vrijdag in de gemeente Voorst deelnemers aan de Warmetruiendag een gratis warming up aan. Bedrijven, sportclubs, instellingen en particulieren; iedereen komt voor een warming up op locatie in aanmerking.Deze duurt een kwartier.

De landelijke Warmetruiendag is een initiatief van het Klimaatverbond Nederland. Het motto is: ‘verwarm elkaar, niet de wereld!’ Volgens de organisatie zorgt het verlagen van de centrale verwarming met  één graad Celsius een 6 procent lagere CO2-uitstoot en een energiebesparing van 6 procent op.

Voorst Actief on Tour verzorgt gratis naschoolse sport- en beweegactiviteiten voor basisschool kinderen in de gemeente. Aanmelden voor een warming up-sessie kan door een mailtje te sturen naar duurzaam@voorst.nl. Met een verwachte temperatuur van 11 graden Celsius belooft het vrijdag een bijzonder zachte warmetruiendag te worden.

  1. Woningbouwcorporaties willen huurhuizen verduurzamen in plaats van belasting betalen

    Woningbouw­cor­po­ra­ties willen huurhuizen verduurza­men in plaats van belasting betalen

    Woningbouwcorporaties uit de wijde regio hebben in Den Haag geprotesteerd tegen de Verhuurdersheffing. De belasting die het Rijk heft over sociale woningen steken de verhuurders liever in verduurzaming van hun huizen en het om laag brengen van woonlasten van hun huurders. Alleen al in de Stedendriehoek gaat het om 71 miljoen dat geinvesteerd zou kunnen worden in de komende twee jaar. Ook corporaties uit Salland en Zwolle zijn naar Den Haag afgereisd om de eigen plannen te presenteren.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer

poll

Moet die muurschildering van Netflix in Deventer verdwijnen?

Moet die muurschildering van Netflix in Deventer verdwijnen?

  • Ja, meteen!! (44%)
  • Nee, lekker laten staan!! (22%)
  • Ah joh, mag daar best een tijdje blijven! (34%)
3426 stemmen