Volledig scherm
De afvalstoffenheffing in de gemeente Voorst gaat de komende jaren omhoog. © voorst.nl

Voorstenaar scheidt afval te goed, afvalstoffenheffing moet omhoog

Inwoners van de gemeente Voorst hangt een hogere afvalstoffenheffing boven het hoofd. Voorstenaren hebben de afgelopen jaren hun afval zo goed gescheiden, dat de gemeente Voorst veel minder inkomsten uit de afvalstoffenheffing heeft gehaald. 

De gemeenteraad stemt maandag over het collegevoorstel om het vastrecht stapsgewijs te verhogen van 94,35 naar 104,35 euro in 2021. Het aanbieden van een grijze container is dan 0,85 euro duurder. Het aan de weg zetten van een groene container is nu nog gratis, maar gaat in het voorstel 0,50 euro kosten in 2019, 0,75 euro in 2020 en 1 euro in 2021.

Deze maatregelen moeten de gemeente Voorst in 2021 ruim 250.000 euro aan extra 'afval'-inkomsten opleveren ten opzichte van 2018.

  1. Eis: 32 maanden voor Deventenaar die in Oldenzaal door het lint ging

    Eis: 32 maanden voor Devente­naar die in Oldenzaal door het lint ging

    Op 25 maart dit jaar komt er rond een uur of negen in de avond een paniektelefoontje binnen bij de 112-alarmcentrale. Terwijl er op de achtergrond huilende kinderen te horen zijn en er een ruit kapot wordt geslagen, hoort de centralist een vrouw uit Oldenzaal uitroepen dat haar vriend net is neergestoken door haar ex-man. “Hij is helemaal gek geworden, hij slaat nu het raam kapot, hij staat voor de deur”, roept ze.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer

poll

Is Deventer blij met de jubileumkerstboom op de Brink?

Is Deventer blij met de jubileumkerstboom op de Brink?

  • Ja, het is een echte topboom! (90%)
  • Hij kan er zeker mee door. (5%)
  • Deventer verdient een mooier exemplaar. (3%)
  • Deze boom is het aanzien niet waard. (2%)
3271 stemmen