Vouwen in de kerk: 4000 dozen vormen straks de torenspitsjes van Deventer

videoVierduizend dozen. Twee vrachtwagens vol in gevouwen toestand. Ze staan opgestapeld tegen de wanden van de Lebuinuskerk. Anderhalve week moet er gevouwen en gesneden worden in de kerk, om straks met alle dozen een mega-kartonnen Lebuinuskerk van meer dan 25 meter hoogte te bouwen. En het kleine kerkje, dat 1250 jaar geleden de start moet zijn geweest van Deventer komt er ook nog naast te staan.

Het is een mega-project, zelfs voor de begrippen van Deventer op Stelten dat volgend weekeinde plaatsvindt. Er zijn 1250 bouwers nodig om de klus te klaren. Maar wonder boven wonder gaat dat best de redelijke kant op. Al kunnen er op de meeste tijdstippen nog wel mensen bij. 

  1. Campagne voor Deventer kandidatuur WK tijdrijden lijkt begonnen

    Campagne voor Deventer kandida­tuur WK tijdrijden lijkt begonnen

    Deventer is serieus bezig met het binnenhalen van het WK tijdrijden voor merkenteams, officieel het World Championship Team Time Trial (WCTTT) geheten. Terwijl de gemeenteraad nog een definitief besluit moet nemen over de kandidaatstelling, maakt de ambtelijke organisatie inwoners van de Koekstad vast warm voor wat mogelijk komen gaat. Vandaag is een filmpje gedeeld waarin de stad een wielerfestijn met ‘honderd dagen aan side-events’ wordt voorgespiegeld.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer

poll

Moet die muurschildering van Netflix in Deventer verdwijnen?

Moet die muurschildering van Netflix in Deventer verdwijnen?

  • Ja, meteen!! (43%)
  • Nee, lekker laten staan!! (23%)
  • Ah joh, mag daar best een tijdje blijven! (34%)
4110 stemmen