Vrachtwagen ramt spoorviaduct in Deventer, treinverkeer tijdelijk plat

VideoEen vrachtwagen is vanavond tegen een spoorviaduct in Deventer gereden. Uit voorzorg werd het treinverkeer direct stilgelegd tussen Deventer en Olst. Na een uur werd het treinverkeer hervat.

De vrachtwagen ramde omstreeks 19.00 uur het spoorviaduct. Hierdoor blokkeerde de vrachtwagen enige tijd de Hoge Hondstraat. Uiteindelijk kon de chauffeur op eigen kracht de vrachtwagen in een zijstraat parkeren.

TomTom

De chauffeur verklaarde volgens de politie dat hij gewoon de TomTom volgde en dacht dat het wel goed ging. Een botsing tussen de stootbalk van het viaduct en de bak van de vrachtwagen volgde. De bak van de vrachtwagen was grotendeels van kunststof. Hierdoor liep het viaduct amper schade op.

ProRail en een aannemer controleerden het viaduct en  gaven rond 20.00 uur het spoor weer vrij. De vrachtwagen raakte zwaar beschadigd en mocht van de politie niet meer de weg op. Het dak kon namelijk door de wind loslaten. De vrachtwagen werd afgesleept. De chauffeur raakte niet gewond en ook de rondvliegende brokstukken van het dak raakten geen passanten.

Volledig scherm
De schade aan de vrachtwagen is vanuit dit perspectief goed zichtbaar. © Rens Hulman / News United
Volledig scherm
De vrachtwagen botste tegen de balk van een spoorviaduct in Deventer. © Rick de Visser

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer