Zo zouden de zonnepanelen in het buitengebied van Deventer straks kunnen komen te liggen volgens coalitiepartij. Het lichtroze gebied is gebied waar zonnepanelen zouden kunnen komen te staan. In het donkerbruine gebied mogen geen windmolens komen, omdat het beschermd gebied of bebouwing is.
Volledig scherm
PREMIUM
Zo zouden de zonnepanelen in het buitengebied van Deventer straks kunnen komen te liggen volgens coalitiepartij. Het lichtroze gebied is gebied waar zonnepanelen zouden kunnen komen te staan. In het donkerbruine gebied mogen geen windmolens komen, omdat het beschermd gebied of bebouwing is. © Gemeentebelang Deventer

Vrees voor Deventer buitengebied boordevol zonnepanelen: ‘Bewoners schrikken zich apelazarus’

Gemeentebelang (GB) in Deventer lijkt zich bij voorbaat te keren tegen het energieplan van het eigen college. Als dat ten uitvoer komt, komt vooral het platteland ten oosten van de stad boordevol zonnepanelen te liggen, volgens de partij. ,,Willen we dat wel? Bewoners schrikken zich straks het apelazarus van al die zonnepanelen.”

Volgens de coalitiepartij zal met name op het platteland ten oosten van Deventer straks negen van de tien inwoners buiten de bebouwde kom tegen een zonnepark aankijken. In het collegevoorstel is voorzien in 791 hectare aan zonneparken en drie windmolens, om Deventer in 2030 energieneutraal te krijgen. 

  1. LIVE | Corona in de regio: Rini uit Colmschate boos vanwege weigering bij Jumbo, verbod op luilakken

    LIVE | Corona in de regio: Rini uit Colmschate boos vanwege weigering bij Jumbo, verbod op luilakken

    Oost-Nederland is creatief als het gaat om oplossingen verzinnen voor de coronamaatregelen. Heuse drive-in’s schieten als paddenstoelen uit de grond en bij verzorgingshuizen staan hoogwerkers om een bezoekje aan oma op twee hoog toch mogelijk te maken. Ondanks al die mooie initiatieven maakt het coronavirus iedere dag nieuwe slachtoffers. In dit liveblog houden we je op de hoogte van het regionale nieuws over het virus.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer