Buurtbuschauffeur Henk Voetgraven heft alle tijd om met zijn kleinkinderen in zijn tuin te werken nu hij niet op de bus hoeft te rijden. ,,De groep telt ook veel kwetsbare vrijwilligers.”
Volledig scherm
PREMIUM
Buurtbuschauffeur Henk Voetgraven heft alle tijd om met zijn kleinkinderen in zijn tuin te werken nu hij niet op de bus hoeft te rijden. ,,De groep telt ook veel kwetsbare vrijwilligers.” © Liselotte Kolthof

Vrijwilligers willen wel, maar: ‘buurtbus met drie passagiers kan echt niet’

Honderden vrijwilligers van buurtbus-lijnen staan weer te popelen om hun klanten door de regio te vervoeren, maar ze beseffen ook dat het een onmogelijke opgave is met de beperkingen die zijn opgelegd. ,,Om dit te kunnen uitvoeren, hebben we twee keer zoveel bussen en chauffeurs nodig. Die zijn er niet.”

 1. Deventenaar vertaalt Erasmus in monsterklus: tien jaar werken aan brieven van de vijftiende eeuwse beroemheid
  PREMIUM

  Devente­naar vertaalt Erasmus in monsterk­lus: tien jaar werken aan brieven van de vijftiende eeuwse beroemheid

  Een cadeautje voor onder de kerstboom? Deventenaar Jan Bedaux schiet in de lach. Nee, dat zijn de 21 delen van de vertaalde werken van Erasmus niet. De boeken vullen tezamen een boekenplank. De brieven van de beroemde Nederlandse wijsgeer, in Latijn, waren nog nooit vertaald naar het Nederlands. Hij beet zich er tien jaar lang in vast. En dat terwijl hij geen vertaler is. ,,Ik wist niet waar ik aan begon.”

In samenwerking met indebuurt Deventer

 1. Journalist Harm Ede Botje: 'Hiddema is woedend geworden'
  Play

  Journalist Harm Ede Botje: 'Hiddema is woedend geworden'

 2. Zwolse bushaltes opgeheven: 'Het maakt me dingen onmogelijk'
  Play

  Zwolse bushaltes opgeheven: 'Het maakt me dingen onmogelijk'

Deventer