Volledig scherm
PREMIUM
Rita Brinks, Rina Beltman en Gerlien Stegink maken De Looermark zwemklaar voor het jubileumweekend. © Arjan Gotink

Vroege zomer komt voor meeste zwembaden net iets te vroeg, maar hier kun je dit weekend wel terecht

UpdateNederland verheugt zich op een zomers paasweekend, maar kunnen we ook al een verfrissende duik nemen in een openluchtbad?

Bij zwembad De Looermark in Loo-Bathmen valt dit weekend alles samen. Het kwik stijgt richting 25 graden en het bad viert ook nog eens het 50-jarig bestaan. Voor een lange zwemdag moeten waterliefhebbers nog wel even geduld hebben. ,,Zondag zijn we open voor een korte plons met een receptie erbij, tussen 14.00 en 16.00 uur. Maar tweede paasdag zijn we de hele dag open, van 9.00 tot 17.00 uur. Hopelijk komen honderden bezoekers met ons dit feestje vieren’’, zegt bedrijfsleider Rita Brinks. 

  1. Boeren staan kurkdroog in de Achterhoek: ‘Dit heb ik in veertig jaar niet meegemaakt’
    PREMIUM
    Video

    Boeren staan kurkdroog in de Achterhoek: ‘Dit heb ik in veertig jaar niet meegemaakt’

    Sinds gisteren is het in de Achterhoek en in delen van het Vechtdal verboden om oppervlaktewater te gebruiken vanwege de droogte. Op sommige plaatsen is het zo nijpend, dat ook het grondwater niet langer mag worden opgepompt. Een ramp voor de boeren die vorig jaar al kampten met misoogsten ,,Twee jaar achter elkaar zo droog heb ik in veertig jaar niet meegemaakt”, foetert boer Gerrit Rappard (60) uit Barchem.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer