Jos Miedendorp de Bie op de B-side van GA Eagles over LHBT in de voetbalwereld. ,,,Die landelijke actie afgelopen najaar vond ik een goede zaak om de acceptatie te vergroten. Ik noem mezelf overigens niet homo, maar gay."
Volledig scherm
PREMIUM
Jos Miedendorp de Bie op de B-side van GA Eagles over LHBT in de voetbalwereld. ,,,Die landelijke actie afgelopen najaar vond ik een goede zaak om de acceptatie te vergroten. Ik noem mezelf overigens niet homo, maar gay." © Jeffrey Hurenkamp/GAE

Vrolijke gay Jos (68) voelt zich op z’n plek in De Adelaarshorst: ‘Bijzonder wat GA Eagles betekent bij ziekte en leed’

Hij noemt zich de ‘Roze rand van Go Ahead’: Jos Miedendorp de Bie, een vrolijke gay in de voetbalwereld. De Twellonaar (68), die al eens landelijk nieuws werd, is bij Go Ahead Eagles helemaal op z'n plek. ,,Ik heb tegenslagen gehad, maar je moet altijd positief blijven. Dan komt het goed.”

0 reacties

  1. Na moeilijk begin neemt hij nu afscheid als Koning Kees: ‘Dit is een voorbeeldclub in Nederland’
    PREMIUM
    3

    Na moeilijk begin neemt hij nu afscheid als Koning Kees: ‘Dit is een voorbeeld­club in Nederland’

    ‘Als trainer Kees van Wonderen in de spiegel kijkt, ziet hij soms het konterfeitsel van zijn Argentijnse generatiegenoot Diego Simeone opdoemen’. Het was twee jaar geleden de openingszin van het eerste interview met de trainer in dienst bij Go Ahead Eagles. Bijna 24 maanden later moet de 53-jarige Bennekommer erom lachen en weet hij dat er geen mondiaal icoon meer nodig is om aan te spiegelen. Zijn debuutjaren in Deventer worden goudomrand besloten.

Deventer