Volledig scherm
De politie deed onderzoek na de woningoverval aan de Johannes van Vlotenlaan in Deventer. © Persbureau Heitink/ Rens Langevoort

Vrouw schreeuwt om hulp bij woningoverval in Deventer: vier mannen met bivakmutsen op de vlucht

updateVier mannen met bivakmutsen hebben gisteravond een woningoverval gepleegd in Deventer. Aan de Johannes van Vlotenlaan drongen ze een huis binnen.

De overvallers sloegen even na 23.00 uur toe. Ze klopten aan bij de woning en toen de vrouw des huizes de deur opendeed, grepen ze haar vast en drongen ze naar binnen.

De vrouw begon te schreeuwen, waarna haar medebewoner te hulp schoot. Daarop gingen de overvallers er snel vandoor via de Albert Cuypstraat. Of vier mannen iets hebben buitgemaakt is onbekend. Ze zijn nog voortvluchtig.

Scooter

De politie kwam na de melding met spoed ter plaatse. Bij de woning werd vervolgens onderzoek gedaan om sporen veilig te stellen. Via social media werd een oproep gedaan om vier specifieke getuigen te vinden; twee jongens en twee meiden op een scooter. Zij meldden zich dezelfde nacht nog bij de politie.

Eventuele andere getuigen worden ook opgeroepen zich te melden. Wie iets bijzonders heeft gezien tussen 23.00 en 23.30 uur in de omgeving van de Johannes van Vlotenlaan kan contact opnemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer