Vuurwerkresten opruimen: ‘Die troep kan maar beter snel van de straat’

videoVuurwerkresten op straat laten liggen is gevaarlijk voor kinderen en schadelijk voor het milieu. Snel opruimen is belangrijk. En in steeds meer gemeenten gebeurt dat georganiseerd en krijgen inwoners zelfs een beloning. ,,Mensen doen tegenwoordig veel meer moeite om hun straat snel schoon te krijgen.”

Terwijl veel mensen nog op één oor liggen, staat de schoonmaakploeg van Cambio even na negen uur op Nieuwjaarsdag in de startblokken. Klaar om de Deventer binnenstad schoon te vegen van het vele vuurwerkafval van oud en nieuw. Met bladblazers en veegwagens wordt de Brink minutieus onder handen genomen.

  1. Overijssel koploper in asbestdaken verwijderen. (Maar klaar voor 2025? ‘Onbegonnen werk!’)

    Overijssel koploper in asbestda­ken verwijde­ren. (Maar klaar voor 2025? ‘Onbegonnen werk!’)

    Provincie Overijssel is landelijk koploper in verwijderen van asbestdaken en lijkt daarmee goed op weg om klaar te zijn als het landelijk verbod in 2025 ingaat. Toch hebben regionale bedrijven weinig vertrouwen in het slagen van de missie. Onder meer door ‘hysterische regelgeving’ die ervoor zorgt dat verwijderen vaak onbetaalbaar is. Een onderzoek van Aedes leidt daarbij tot nieuwe inzichten.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer