Volledig scherm
De PMD-containers, voor plastic, metaal en drankenkartons. © Lars Smook

Waar gaat het plastic uit Deventer naar toe?

Wordt het zorgvuldig gescheiden plastic afval van Deventer inwoners alsnog gewoon verbrand? ChristenUnie-gemeenteraadslid Arie de Niet maakt zich zorgen nadat bekend werd dat afvalbedrijven de regels hebben aangescherpt.

De Niet wil weten waar het in Deventer ingezamelde PMD (plastic, metaal en drankverpakkingen) terechtkomt. PMD zou alleen in doorzichtige zakken geaccepteerd worden en in een gewone grijze vuilniszak geweigerd worden. Daardoor zou keurig gescheiden PMD alsnog in de verbrandingsoven terecht komen. Arie de Niet wil weten of dat in Deventer ook gebeurt en wat het college doet om dat te voorkomen. ,,Sinds de invoering van diftar doen onze inwoners hun stinkende best om afval te scheiden. Met succes, want het restafval daalt en het deel dat kan worden hergebruikt groeit. Daar moeten we vooral mee doorgaan. Dit soort berichten zijn dan erg demotiverend."

De speciale doorzichtige PMD-zakken zijn in Deventer nu maar beperkt verkrijgbaar. Als doorzichtige zakken inderdaad belangrijker worden, wil de ChristenUnie dat het college ervoor zorgt dat ze voor alle inwoners snel en makkelijk te vinden zijn.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer