Wakkere buurmannen blussen met emmers water beginnende autobrand in Deventer binnenstad

videoHet was misschien wat ouderwets: emmers water aan elkaar doorgeven om een brand te blussen. Maar het werkte wel! Wakkere buurtbewoners in de Molenstraat in Deventer hebben met die methode vermoedelijk veel erger voorkomen. Ze blusten een beginnende brand in een auto die vlak bij de gevel van een woning in de binnenstad stond geparkeerd

Twee buren werkten even voor middernacht prima samen. Om en om vulden ze een emmer water waarmee ze de brand in een geparkeerde auto wisten te voorkomen. De brandweer rukte wel uit, maar alleen nog maar om na te blussen. 

Branden - en zeker autobranden - in de binnenstad zijn altijd link. Brandweer kan er niet altijd even makkelijk bij, huizen staan dicht opeengepakt, auto’s staan vaak dichtbij woningen geparkeerd in verband met de beschikbare ruimte.  De buurmannen in de Molenstraat hebben met hun doortastende optreden mogelijk veel erger voorkomen. 

De politie gaat onderzoek doen of er sprake is van brandstichting.

Buurtbewoners in de Molenstraat in Deventer hebben vannacht een autobrand geblust met emmers water, de brandweer hoefde alleen nog maar na te blussen.
Volledig scherm
Buurtbewoners in de Molenstraat in Deventer hebben vannacht een autobrand geblust met emmers water, de brandweer hoefde alleen nog maar na te blussen. © NewsUnited/Rens Hulman

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer