Welkom in het Deventer rond de vijftiende eeuw. Je kunt met behulp van gps wandelen op een oude kaart aan de hand van Katharina.
Volledig scherm
PREMIUM
Welkom in het Deventer rond de vijftiende eeuw. Je kunt met behulp van gps wandelen op een oude kaart aan de hand van Katharina. © Screenafdruk Hidden Deventer

Wandel mee met Katharina door het Deventer van 1495 met een app van nu: ervaar hoe de stad ver voorop liep met lezen en drukken van boeken

Katharina Kerstkens was de vrouw van een steenhouwer in Deventer. Leefde in goeden doen in het jaar 1495. Ze kon zelfs lezen en schrijven maar was een gewone vrome leek. Zij leidt mensen in een nieuwe internationale app rond in haar stad op weg naar haar nicht Agnes, die ze in het nabijgelegen zusterhuis een psalmboek cadeau wil doen.

 1. Sluiten populaire spoorovergangen: Deventer wil wél meebetalen aan beveiligen, maar ProRail is tegen
  PREMIUM

  Sluiten populaire spoorover­gan­gen: Deventer wil wél meebetalen aan beveiligen, maar ProRail is tegen

  Deventer wil toch wél meebetalen om een met sluiting bedreigde onbewaakte spoorovergang in Diepenveen open te houden, die onderdeel is van een populaire wandeling. Die moet dan volgens Deventer beveiligd worden met slagbomen en knipperlichten, maar daar wil ProRail niet aan. Opvallend: de spoorbeheerder ging luttele kilometers verderop wél akkoord met die oplossing, in Olst. ,,Het is appels met peren vergelijken.”

In samenwerking met indebuurt Deventer

 1. Leidingbreuk. Duizenden liters water gutsen over huis in Kampen
  Play

  Leiding­breuk. Duizenden liters water gutsen over huis in Kampen

 2. Van onderen! Kerstboom voor Tweede Kamer komt weer uit Bant
  Play

  Van onderen! Kerstboom voor Tweede Kamer komt weer uit Bant

Deventer