Wandelaars bij het klaphek op de overweg waar sluiting voor dreigt.
Volledig scherm
PREMIUM
Wandelaars bij het klaphek op de overweg waar sluiting voor dreigt. © Archief/Ronald Hissink

Wandelaars tussen hoop en vrees over sluiting laatste Deventer onbewaakte spoorovergang: ‘Hier wordt niemand doodgereden’

Alle seinen staan op groen voor sluiting van de laatste onbewaakte overweg op Deventer grond, in Diepenveen. De gemeente heeft nu 4 ton gevonden om mee te betalen, zij het met tegenzin. Dat kan dan écht het einde zijn van een populair wandelrondje op landgoed Rande; het opheffen van de overgang splijt dat bosgebied in tweeën. Diepenveners en wandelaars geven de hoop dat de passage tóch openblijft, niet op. ,,Er is geen enkele reden voor sluiting, zeker niet op korte termijn.”

5 reacties

 • A Zylstra

  1 maand geleden
  4 ton? Voor het aanpassen van wat bordjes en het plaatsen van een hek? Hoe dan? Is het bovendien niet ProRail die deze sluiting wil, tevens beheerder is van alles binnen zoveel meter van het spoor? Waarom zou de gemeente dan de beurs moeten trekken met gemeenschapsgeld? Anyway. Bij deze biedt ik aan om voor 3 ton een mooi, stevig en veilig hardhouten voetgangersbruggetje, ook geschikt voor fietsers, te bouwen. 4 ton. Knettergek.
 • Frank Bruggeman

  1 maand geleden
  Hier wordt nooit iemand doodgereden, Nee nu nog niet. Maar afsluiten is dan weer doorslaan naar de andere kant.
 • Julius Bruins

  1 maand geleden
  4 ton????? Voor een kettingslot op het hek? Zeker van platina, ingelegd met flink wat diamanten.
 • Hans Corneille

  1 maand geleden
  Hoe krijg je mensen depressief?
 • Paul Peters

  1 maand geleden
  Het gaat erom in dit land dat alle risico’s moeten worden uitgesloten. Bang voor claims van nabestaanden. Te triest voor woorden.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer