Wat viel dáár nou naar beneden in Deventer?!

videoAykut Camdeviren maakte op 5 juni vanuit de Kersenstraat in Deventer een video van blikseminslagen tussen Deventer en Zutphen. De beelden hielden vervolgens de gemoederen steeds meer bezig toen buurtgenoten van Camdeviren links van de bliksemflits iets mysterieus naar beneden zagen vallen.

Het voorval vindt plaats na vijf seconden van het filmpje en omdat niemand het antwoord daarop wist in de buurt van Camdeviren, schakelde hij nieuwsgierig de hulp in van de Stentor. Misschien dat één van onze lezers iets meer weet. Medewerkers van Weerplaza hebben het filmpje overigens al bestudeerd en geloven niet dat er sprake is van een apart weersverschijnsel.

Druppel

Meteoroloog Raymond Klaassen: ,,Wij hebben even naar het filmpje gekeken met een aantal collega’s. De enig logische verklaring die we kunnen geven, is een regendruppel die naar beneden valt vlak voor de lens en dat door die door de ontlading voldoende wordt belicht om zichtbaar te worden. Het item valt ook behoorlijk snel als je die ontlading met normale snelheid laat afspelen. Iets dat zou passen bij een druppel.’’

Heb jij een betere verklaring voor het verschijnsel dan de mensen van Weerplaza? Mail dan naar online@destentor.nl of laat een reactie achter onder deze facebookpost:

Volledig scherm
Close-up van het voorwerp dat op vijf seconden van het filmpje naar beneden valt. © Aykut Camdeviren
  1. Stekker uit plan voor huis voor herstellende verslaafden in Vijfhoek in Deventer: ‘Zonder steun buurt kan het niet’
    PREMIUM

    Stekker uit plan voor huis voor herstellen­de verslaaf­den in Vijfhoek in Deventer: ‘Zonder steun buurt kan het niet’

    Axicure werd twee jaar geleden opgericht door Rob en Esther Lubberts en telt in andere Deventer wijken al drie andere woningen waar herstellende verslaafden wonen. Dat gaat vrijwel probleemloos, niet alleen volgens de stichting, maar ook volgens buren en woningcorporatie Ieder1. Daar werd anders gereageerd op de komst van de bewoners, zegt Esther Lubberts. ,,Hier was veel meer weerstand. Het angstzweet brak me bijna uit op de info-avond. Daar kwam in eerste instantie 23 keer nee binnenlopen. ”

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer