Volledig scherm
De jonge God Pan op het dak van gemaal Nijenbeek. Het beeld is gemaakt door Albert Dedden en Paul Keizer, die werken onder de kunstenaarsnaam Spacecowboys. © FOTO HISSINK

Waterschap denkt aan aankoop kunstwerken

Waterschap Vallei & Veluwe overweegt de vijf kunstwerken van de IJsselbiënnale op haar grondgebied aan te kopen. Het waterschap zegt de kosten van behoud van het kunstwerk af te wegen tegen hun rol in de voorlichting over de gevolgen van klimaatverandering, thema van de IJsselbiënnale en de kunstwerken.

Het gaat daarbij om een kunstwerk met wolven bij Cortenoever tussen Zutphen en Brummen, God Pan op gemaal Nijenbeek bij dorp Voorst, de zeilboot in de hoogwatergeul bij Veessen, het stalen kunstwerk in de Kromme Kolk aan de noordkant van die hoogwatergeul en het Verdronken Sluiswachtershuisje bij de Hezenbergersluis in Hattem.  

Nieuwe plek

Intussen zijn de makers van God Pan op het dak van Gemaal Nijenbeek in Voorst op zoek naar een nieuwe plek voor hun kunstwerk. Na een oproep kregen de Deventer kunstenaars Albert Dedden en Paul Keizer tientallen suggesties, waarvan een flink deel uit dorp Voorst. 

Voorwaarde is dat God Pan op een openbaar toegankelijke plek komt. Beide kunstenaars gaan binnenkort in gesprek met de indieners van enkele bruikbare suggesties. Bij de suggesties zit geen reactie van Waterschap Vallei & Veluwe, eigenaar van het gemaal.

Reactie publiek

Volgens woordvoerder Sari Schoo volgt de komende weken een besluit. ,,We willen ook de omgeving van de kunstwerken erbij betrekken. Ik hoop dat mensen ons laten weten wat ze van behoud van de kunstwerken zouden vinden’’, zegt Schoo. 

 1. Kleurrijke VVV-baas Hein te Riele beleeft zijn laatste Dickens in Deventer: ‘Na mij een nieuwe malloot’
  PREMIUM
  Video

  Kleurrijke VVV-baas Hein te Riele beleeft zijn laatste Dickens in Deventer: ‘Na mij een nieuwe malloot’

  VVV-directeur Hein te Riele (65) maakte van de stad Deventer een miljoenenattractie. Deventer Op Stelten, De Boekenmarkt en Dickens: het werden events van Europese allure. Dit weekend viert hij zijn laatste Dickens. Te Riele stopt volgend jaar als VVV-baas. De Deventer onderkoning blikt terug en vooruit, zoals alleen hij dat kan: hard, lief, grof, cynisch, opschepperig, teder en ondeugend.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer

poll

Is Deventer blij met de jubileumkerstboom op de Brink?

Is Deventer blij met de jubileumkerstboom op de Brink?

 • Ja, het is een echte topboom! (87%)
 • Hij kan er zeker mee door. (5%)
 • Deventer verdient een mooier exemplaar. (4%)
 • Deze boom is het aanzien niet waard. (3%)
3426 stemmen