Volledig scherm
PREMIUM
Water wordt geloosd rechtstreeks op straat en in het riool © Judah Bolink

Waterschap wil opheldering over lozen vervuild water vanaf stortplaats in Deventer

Het Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) wil uitleg van de gemeente Deventer over een illegale lozing van verontreinigd water op het riool vanaf een voormalige stortplaats aan de Westfalenstraat in Deventer. Het gaat om water dat door een aannemer werd weggepompt vanaf het terrein dat zo'n tien jaar geleden is geïsoleerd met onder meer damwanden vanwege de vele giftige materialen en stoffen die er liggen opgeslagen.  

Wethouder Frits Rorink meldde vorige week al aan de gemeenteraad dat de aannemer in overtreding was, omdat er geen aanvraag is gedaan om het water te lozen. De wethouder kwam met deze verklaring na berichtgeving in de Stentor. Het waterschap wil nu weten hoe dit heeft kunnen gebeuren. „Bij ons is geen enkele melding van deze waterlozing gedaan”, zegt woordvoerder Klaas Jansen van WDODelta. „Dit water komt uiteindelijk terecht in onze zuiveringsinstallatie. Dan is het normaal om hier melding van te doen.”

 1. Overlevers houden hun eigen 
pensioenmanifestatie in Deventer
  PREMIUM
  video

  Overlevers houden hun eigen pensioen­ma­ni­fes­ta­tie in Deventer

  Actie, en wel in hun eigen stad. Niks naar Arnhem of Den Haag om te protesteren zoals de rest van Nederland. Ze zijn niet voor niets de Deventenaren die alle discussie aanzwengelen. Die bij Lodewijk Asscher aan tafel zitten. Geen haar op hun hoofd die er aan denkt om elders actie te voeren. Dus staan ze samen met tientallen anderen op het Grote Kerkhof. Alwaar de linkse politici het hartgrondig met ze eens zijn: het is genoeg geweest.
 2. Onthulling regenboogkunstwerk en slotdebat verkiezingen in Deventer uitgesteld in verband met ‘Utrecht’

  Onthulling regenboog­kunst­werk en slotdebat verkiezin­gen in Deventer uitgesteld in verband met ‘Utrecht’

  Het Kunstwerk Regenboogstad Deventer van Circus Engelbregt dat vanavond zou worden onthuld, wordt op een nog nader te bepalen tijdstip aan het publiek vertoond. Het slotdebat voor de Provinciale Statenverkiezingen dat voor vanavond in de Deventer Schouwburg op de agenda stond, gaat helemaal niet door. Beide evenementen zijn geschrapt vanwege het schietincident in Utrecht van vanochtend.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer