Volledig scherm
De boekenmarkt in Deventer trekt ieder jaar weer tienduizenden liefhebbers naar Deventer. © FOTO HISSINK

Watertappunten voor Boekenmarkt en Poëziefestival

Meerdere extra watertappunten moeten dit weekend voorkomen dat mensen door de hitte uitdrogen. Tijdens het Poëziefestival en de Boekenmarkt loopt het kwik weliswaar minder op dan de afgelopen weken, maar met 27 graden op de teller blijft het warm.

Tijdens de dertigste editie van de Deventer Boekenmarkt worden extra watertappunten geplaatst rondom de 850 kramen gevuld met duizenden boeken. ,,Onder meer op de Nieuwe Markt, het Grote Kerkhof en op de Welle plaatsen we extra kranen,” zegt Hein te Riele, directeur van de VVV en dé man achter de boekenmarkt.

In de binnenstad van Deventer staan standaard al vier openbare watertappunten. Dat water is onvervalst gemeentepils, en nog gratis ook. De kranen staan achter de Waag op de Brink, bij het pontje, in het Waltorenpad en op het Lamme van Dieseplein.

Behalve extra watertappunten zijn de EHBO-medewerkers ook nog alerter op uitdroging, zegt Te Riele. Maar: ,,We gaan er vanuit dat iedere bezoeker van de Boekenmarkt zijn of haar eigen verantwoordelijkheid neemt. Als je te zúnig bent om een flesje water aan te schaffen, dan is dat je eigen probleem,” zegt Te Riele stellig.

Theater Bouwkunde zorgt zaterdag eveneens voor gratis tapwater in het restaurant, gekoeld bovendien. Ze raden bezoekers van het Poëziefestival Tuinfeest aan om hun eigen waterflesje mee te nemen, dat ze tijdens het festival gratis mogen vullen.  

  1. Stekker uit plan voor huis voor herstellende verslaafden in Vijfhoek in Deventer: ‘Zonder steun buurt kan het niet’
    PREMIUM

    Stekker uit plan voor huis voor herstellen­de verslaaf­den in Vijfhoek in Deventer: ‘Zonder steun buurt kan het niet’

    Axicure werd twee jaar geleden opgericht door Rob en Esther Lubberts en telt in andere Deventer wijken al drie andere woningen waar herstellende verslaafden wonen. Dat gaat vrijwel probleemloos, niet alleen volgens de stichting, maar ook volgens buren en woningcorporatie Ieder1. Daar werd anders gereageerd op de komst van de bewoners, zegt Esther Lubberts. ,,Hier was veel meer weerstand. Het angstzweet brak me bijna uit op de info-avond. Daar kwam in eerste instantie 23 keer nee binnenlopen. ”

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer