Volledig scherm
© Wegener/Cees Baars

Website voor energiebesparing in Deventer

DEVENTER - De Stedendriehoek krijgt een website waarop inwoners meer te weten kunnen komen over het besparen en opwekken van energie in hun woning.

De site gaat woensdag 12 oktober in werking tijdens een congres over het besparen en opwekken van energie in de Stedendriehoek. Bewoners kunnen op de site onder meer een scan laten maken van hun huis en zo te weten komen wat de effecten zijn van bijvoorbeeld isolatie en zonnepanelen of een warmtepomp, inclusief de mogelijke subsidies.

Op de site regionaalenergieloket.nl/stedendriehoek kunnen huiseigenaren ook op eenvoudige wijze offertes aanvragen. ,,We maken het makkelijker en overzichtelijker. Bovendien verwijzen we mensen door naar lokale ondernemers. Dat schept vertrouwen'', zegt Reinier Schneider van de landelijke organisatie Regionaal Energieloket.

Volgens Berry Prins, regiocoördinator energiebesparing van de Regionale Alliantie Stedendriehoek willen veel woningeigenaren best energiebesparende maatregelen nemen, maar weten ze vaak niet waar ze moeten beginnen. ,,Het energieloket biedt een handvat om de eerste stappen te zetten'', aldus Prins.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer