Foto archief. In het pand rechts op de op de foto zit inmiddels een Syrisch restaurant. Het Broederenplein, al jaren een problematisch gebied in de Deventer binnenstad met veel leegstand, krijgt weer kleur op de wangen.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto archief. In het pand rechts op de op de foto zit inmiddels een Syrisch restaurant. Het Broederenplein, al jaren een problematisch gebied in de Deventer binnenstad met veel leegstand, krijgt weer kleur op de wangen. © Kevin Hagens

Wederopstanding Broederenplein Deventer dankzij Duitse textielgigant KiK

Het Broederenplein, al jaren een problematisch gebied in de Deventer binnenstad met veel leegstand, krijgt weer kleur op de wangen. De grote Duitse textieldiscounter KiK opent in december een vestiging aan het plein. Het gaat om het pand waar vroeger Action zat, dat geldt als de langst leegstaande winkelruimte in de Deventer binnenstad.

Het is niet de enige ontwikkeling aan het plein. Kappersketen AMI heeft onlangs het vastgoed aan de andere kant van het plein gekocht. Het gaat om de winkelruimtes (en verdiepingen) vanaf supermarkt Dirk van der Broek en de hoek om tot en met Domino’s pizza’s. Uit gegevens van het kadaster blijkt dat AMI het vastgoed voor een kleine miljoen euro heeft overgenomen van Tenstone, een grote internationale belegger.

  1. Deventer Ziekenhuis loopt tegen coronagrenzen aan: afspraken voor overplaatsing naar Duitsland
    PREMIUM
    video

    Deventer Ziekenhuis loopt tegen coronagren­zen aan: afspraken voor overplaat­sing naar Duitsland

    De opname van corona-patiënten op de intensive care loopt in Deventer tegen haar grenzen aan. Waar nu weer even wat lucht is met 15 bezette bedden op de ic, was het afgelopen weekeinde spannend toen 18 bedden door corona-patiënten bezet werden. Een negentiende coronazieke moest overgebracht worden naar Utrecht. ,,We hebben binnen de regio nu geregeld dat mensen naar Duitse ziekenhuizen overgebracht kunnen worden”, zegt ziekenhuisbestuurder Eric Kroon.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer