Wéér een autobrand in Deventer: teller staat op twaalf

VideoOpnieuw is een auto in de brand gestoken in Deventer. Dit keer in de Koningin Julianastraat. Het is de derde autobrand dit weekend en de twaalfde in een periode van zes weken tijd.  

De politie gaat ook in dit geval uit van brandstichting. 

Alerte buurtbewoners

De brandweer werd rond drie uur vannacht opgeroepen voor de autobrand die in een luxe Audi was ontstaan. De brand werd gemeld door buurtbewoners. Zij alarmeerden ook de eigenaar van de Audi, en de eigenaar van een auto die ernaast geparkeerd stond. 

Brandstichting

Opvallend is dat de Audi zowel aan de voor- als achterzijde heeft gebrand, maar in het midden min of meer intact is gebleven. Dit kan bijna niet anders dan gaan om brandstichting en de politie neemt de zaak hoog op, vooral vanwege de vele eerdere branden. De Forensische Opsporing doet in de loop van de ochtend onderzoek.

Hitte-schade

Een buurtbewoner stond met zijn auto naast de Audi geparkeerd. Hij heeft nog overwogen om z’n voertuig te verplaatsen, maar door de hevigheid van het vuur durfde hij dit niet meer aan. De auto liep flinke hitte-schade op in de lak aan de zijkant, maar vloog niet in de fik. 

Onschuldig

Met de auto die in vlammen opging aan de Koningin Julianastraat, staat de teller nu op twaalf autobranden in zo'n zes weken tijd. Een eerste golf aan branden leek zich in de Deventer wijk de Zandweerd te concentreren, maar de laatste weken verschillen de locaties, tijden en ogenschijnlijk ook de methodes. De recherche doet onderzoek naar de reeks branden. Vorige maand werd de 33-jarige Passy Beldman (33) uit Deventer opgepakt voor de autobranden. Hij bleek onschuldig te zijn. 

Volledig scherm
Weer een autobrand in Deventer. © News United / Rens Hulman

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer