De scheepvaart heeft het lastig door het zakkende water in de IJssel.
Volledig scherm
PREMIUM
De scheepvaart heeft het lastig door het zakkende water in de IJssel. © FOTO HISSINK

Wegzakkende IJssel dreigt onbevaarbaar te worden

De IJssel en Waal dreigen in tijden van droogte onbevaarbaar te worden door het almaar verder wegzakken van de rivierbodem. Waar de aandacht lang vooral naar bescherming tegen hoog water ging, moet nu samen met buurlanden en binnenvaart werk gemaakt worden van het waterpeil in de rivier.

 1. Justitie wil geld zien van vermeende leiders drugslab-bende uit Deventer en Zwolle
  PREMIUM

  Justitie wil geld zien van vermeende leiders drugslab-ben­de uit Deventer en Zwolle

  De drie vermeende leiders van een drugslab-bende die opereerde in Oost- en Noord- Nederland moeten hun criminele winsten terugbetalen, als het aan justitie ligt. Het gaat om Tonie M. (34) uit Deventer, Danny H. (33) uit Zwolle en Frank S. (32) uit Rheden. Zij zouden de kopstukken zijn van een groep van dertien mannen die zich bezighielden met de productie van amfetamine of de voorbereiding daarvan in Deventer, Didam, Borculo, Ede en het Groningse Wildervank.
 2. Brand bij voetbalclub Koninklijke UD Deventer, voorzitter is overlast spuugzat: ‘Raddraaiers verzieken de boel’
  PREMIUM
  VIDEO

  Brand bij voetbal­club Koninklij­ke UD Deventer, voorzitter is overlast spuugzat: ‘Raddraai­ers verzieken de boel’

  Het zat er een keer aan te komen. Zo omschrijft Joost Rutgers, voorzitter van voetbalclub Koninklijke UD, zijn gevoel na brand op het complex van de club donderdagochtend. Ongeregeldheden, hangjeugd en vernielingen zijn eerder regel dan uitzondering bij de voetbalvereniging. Rutgers knijpt dan ook zijn handen dicht dat de brand niet oversloeg op onder meer de tribune. ,,We doen er zo veel aan om het complex netjes te houden, maar raddraaiers verzieken de boel.’’

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer