Volledig scherm
Erben Wennemars schaatst een eerste rondje tijdens het eerste openingsweekeinde van de Scheg. © Gerard Vrakking

Wennemars en De Scheg steken iedereen aan met schaatskoorts

DEVENTER - Met de campagne 'Schaatskoorts' opende kunstijsbaan De Scheg dit weekend haar nieuwe schaatsseizoen. Dat door het zonnige herfstweer de koorts nog niet heeft toegeslagen blijkt uit een lage opkomst van bezoekers.

"Maar de echte diehards zijn er!", reageert Erben Wennermars, het boegbeeld van de campagne, enthousiast. "De echte liefhebber zul je altijd als eerste op de baan zien."

Schaatsseizoen
Volgens Jeroen Kops, manager van Sportbedrijf Deventer, is de aanloop naar het schaatsseizoen altijd spannend. "Door het mooie weer zie je nog te veel wielrenners op de wegen. Die komen straks allemaal schaatsen. Fietsen en schaatsen zijn nauw met elkaar verbonden."

Jong en oud wagen een eerste rondje. Hier en daar oogt het nog wat onzeker op de scherp geslepen ijzers. Een valpartij, enkele tranen en weer lachend door. Het is vooral de schaatskoortspret die heerst op de gladde baan.

'Schaatskoorts'
Het 'verse' ijs in De Scheg ligt er mooi bij, volgens Erben Wennemars. "Het is niet te dik, mooi glad en dat maakt het perfect om goede banen te rijden." De geboren Dalfsenaar kent de Deventer schaatsbaan als geen ander. Zijn voetsporen als professioneel schaatser liggen in de koekstad. Nog steeds is hij minstens twee avonden per week te vinden in De Scheg. Daar traint Wennemars junioren die net als hij mogelijk een succesvolle toekomst in de schaatswereld wacht. Met de campagne 'Schaatskoorts' wil Wennemars samen met Jeroen Kops, manager Sportbedrijf Deventer, de schaatskoorts verspreiden. Het nieuwe seizoen zit boordevol activiteiten.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer