Volledig scherm
PREMIUM
Ids Zandleven (links) en Rob Smolders bij de expositie in Deventer. © FOTO HISSINK

Wereld vol piemels op de Brink in Deventer

Je weet niet wat je kan verwachten, behalve dan dat er veel mannelijk naakt te zien is. Juist daarom ook is het een tikkeltje ongemakkelijk. Een tentoonstelling vol met naakte mannen uitgebeeld in kunst. Maar het COC Deventer, curator Rob Smolders en medeorganisator Ids Zandleven proberen de gevoelens van ongemak weg te nemen.

In een atelier in hartje Deventer stap je een wereld vol piemels in. Of, zoals de organisatoren het zelf noemen: een wereld vol met 'mannelijk naakt in vele gedaanten'. Welke woorden je er ook aan geeft, het is beslist geen alledaagse expositie. Als je vanaf de ingang de ruimte in kijkt, valt het misschien nog niet zo op. Maar kom je dichterbij de kunstwerken, dan zie je - waar ook - piemels.

  1. De mannen van The Lemon Tree in Deventer koken zichzelf in de kijker van sterrenkokend Nederland
    PREMIUM
    Video

    De mannen van The Lemon Tree in Deventer koken zichzelf in de kijker van sterrenko­kend Nederland

    Restaurant The Lemon Tree van Valentijn Bergers ging op Valentijnsdag open. Vernieuwend, anders, verrassend, moest het zijn. Tegen de stroom in opende de Deventenaar in ‘zijn stadje’ een restaurant dat in de buurt komt van zijn droom. Zeven maanden later bestormt het restaurant de hitlijsten en wordt deze maandagavond derde in de strijd van The Fork, waarbij de Michelinsterrenkoks van Nederland nieuw geopende restaurants nomineren.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer