Volledig scherm
Van Veen Plaatwerk zit al sinds 1982 aan de Hanzeweg, maar moet wijken voor de verbreding van het Hanzetracé. De gemeente en de ondernemer zijn het niet eens over het uitkoopbedrag. foto Ronald Hissink

Werk aan Hanzeweg in Deventer door na schikking

DEVENTER - De aanpak van het Hanzetracé kan door. Het Deventer bedrijf Van Veen Plaatwerk eiste gisteren in een kort geding bij de Zwolse kantonrechter dat het werk voor haar pand zou stoppen. Na een zitting van vier uur kwamen de gemeente, Van Veen en aannemer BAM toch nog bij elkaar.

Van Veen Plaatwerk ligt al langer in de clinch met de gemeente. Het bedrijf moet wijken om de verbreding van de Hanzeweg naar vier rijbanen mogelijk te maken. Gemeente en Van Veen zijn het niet eens over de afkoopsom voor het vertrek, waarop de gemeente een onteigeningsprocedure is begonnen. Die kwestie lag gisteren niet voor, al beweerden alle drie partijen dat de uitkoopkwestie wel degelijk een rol speelde in het kort geding. ,,Dit is een drukmiddel van hen'', beweerden de advocaten van de drie partijen.

Ondernemer Gerbert van Veen maakte vrijdag het kort geding aanhangig om het stopzetten van alle werkzaamheden pal voor zijn bedrijf te eisen. Aannemer BAM wilde gisteren twee rioolputten plaatsen voor Van Veens pand. Zijn bedrijf zou vier uur niet bereikbaar zijn en dan nog maximaal vier dagen met moeite toegankelijk. Verder worden de rioleringsbuizen vervangen waardoor het verkeer pal voor zijn deur langs moet. Van Veen vreesde dat zijn bedrijf stil kwam te liggen.

Miscommunicatie
Uiteindelijk bleek er veel miscommunicatie tussen de gemeente en aannemer BAM aan de ene kant en Van Veen aan de andere kant, aan het kort geding ten grondslag te liggen. Rechter Lebens-De Mug bracht na verwijten over en weer de partijen bij elkaar. BAM mag vandaag het werk hervatten en Van Veen heeft drie heldere afspraken in de hand om de overlast te beperken en de toegang tot zijn bedrijf te garanderen.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer