Volledig scherm
PREMIUM
Overzichtsfoto van het grote fabriekscomplex van Roto Smeets, met hoofdingang aan de Hunneperkade in Deventer. Het definitief omvallen van drukkerij Roto Smeets is een zware klap voor Deventer. © FOTO HISSINK

Wethouder: ‘Omvallen Roto Smeets zware klap voor Deventer, nu samen opstaan’

Het definitief omvallen van drukkerij Roto Smeets is een zware klap voor Deventer. Voor de werknemers, maar ook voor Deventer als boeken- en industriestad. ,,Dit is wel even slikken”, zegt wethouder Thomas Walder (D66). Hij wil met het bedrijfsleven in gesprek om te kijken hoe de werknemers voor Deventer te behouden zijn. ,,Ik hoop dat we samen opstaan.”

De wethouder economie van Deventer onderhield naar eigen zeggen de laatste weken intensief contact met de directie van Roto Smeets in Deventer. Dat Roto nu niet meer is, is desondanks schrikken. ,,Ik denk dat we allemaal de hoop hadden dat Roto Smeets een doorstart kon maken. Als dat van de baan is, is dat even slikken. Roto is belangrijk voor wat we zijn als Deventer. Dan is dit wrang.”

  1. Avond vol bijzondere momenten levert GA Eagles keurig rapport op
    PREMIUM
    OP RAPPORT

    Avond vol bijzondere momenten levert GA Eagles keurig rapport op

    Het gaat soms hortend en stotend, glibberend en glijdend. Maar ondanks alle fysieke en sportieve hobbels van de eerste competitiemaanden heeft Go Ahead Eagles zich vrijdagavond met een 1-1 gelijkspel tegen een sterk Jong Ajax van een prima kant laten zien. Een goede eerste helft, een minder laatste halfuur. Een eerste profgoal, gemiste kansen en de revanche van een getergde doelman. Trainer Jack de Gier heeft voldoende in handen om de komende maanden de top vijf van de Keuken Kampioen Divisie aan te vallen.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer