Wethouder zit met claims van horeca en markt op Brink in maag: ‘Dit is niet leuk’

VideoDe markt kan mogelijk toch op de Brink blijven, met voor de horeca extra vierkante terrasmeters in coronatijden. De markt blijft dan deels op de Brink, maar begint al in de Keizerstraat, in een lang lint dat doorloopt langs De Waag. Die optie kwam vrijdag op tafel in overleg tussen wethouder Thomas Walder (D66) en de markt. Walder: ,,We gaan dit de komende dagen bekijken, maar het zal niet makkelijk worden.’’

Complicatie is dat de Keizerstraat vanaf mei maanden op de schop gaat. ,,We gaan met de aannemer in overleg over uitstel.’’ Als dat lukt, blijft het volgens Walder nog een uitdaging om de bezoekersstromen naar markt en terrassen beheersbaar te houden, met voldoende afstand tussen de mensen. 

  1. De strijd tussen Zwolle en Deventer? Die was er ook al in de Gouden Eeuw! Mét anonieme trollen en nepnieuws
    PREMIUM

    De strijd tussen Zwolle en Deventer? Die was er ook al in de Gouden Eeuw! Mét anonieme trollen en nepnieuws

    Fake news rond de IJssel? Zwolle en Deventer waren hun tijd ver vooruit. Gemeenteraadsleden en edelmannen werden in de zeventiende eeuw uitgemaakt voor van alles en nog wat in een hevige strijd tussen de beide vroegere partnersteden. Jan Haverkate (73) promoveerde op zijn onderzoek naar de lasterende pamfletten. Over kuttentasters, tiranniek gouvernement en het gebrek aan onafhankelijke media.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer