Volledig scherm
PREMIUM
Treinen met gevaarlijke stoffen. © Marcel Otterspeer

Wethouders op ramkoers met Den Haag over giftreinen door Oost-Nederland

De wethouder mobiliteit uit Deventer en Apeldoorn zijn gepikeerd door voornemens van staatssecretaris Stientje van Veldhoven. De staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat ontwikkelt plannen die het mogelijk maken dat er meer giftreinen door de gemeenten Apeldoorn, Deventer en Zutphen gaan rijden. 

De treinen met gevaarlijke stoffen rijden nu veelal over de Betuwelijn. Daar zijn de komende jaren werkzaamheden gepland. Frits Rorink, wethouder mobiliteit in Deventer: ,,Vanwege dat feit meer gevaarlijke stoffen over ons spoor? Dat kan niet! Dat spoor is vol genoeg met deze transporten. Als de staatssecretaris dit laat doorgaan hebben we een groot probleem met elkaar.’’  

  1. Geert Groote Huis in Deventer stroomt vol bezoekers met Museumkaart

    Geert Groote Huis in Deventer stroomt vol bezoekers met Museum­kaart

    De vrijwilligers van Deventers kleinste museum moeten vol aan de bak. Waar voorheen de dagen soms langer duurden en een boekje aan de leestafel uitkomst moest bieden, blijven de bezoekers nu binnenstromen. Riet en Ineke zijn er deze middag maar druk mee. De Museumkaart geeft sinds vorige maand entree in het huis dat de moderne devotie visualiseert. En dat betekent in de eerste vijf weken een verdrievoudiging van het aantal bezoekers.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer