Wibo Kosters is nieuwe Deventer dichter

videoWibo Kosters volgt Johanneke ter Stege op als stadsdichter van Deventer. Dat is vanmiddag op poëziefestival Het Tuinfeest bekend gemaakt. 

Volledig scherm
Wibo Kosters © René Vorderman

Kosters is geboren en opgegroeid in Zutphen en verhuisde zes jaar geleden van Utrecht naar Deventer. ,,Ik wilde terug naar het oosten'', vertelt Kosters, in het dagelijks leven communicatiemedewerker van Staatsbosbeheer. 

,,Deventer is een geweldige stad. Het tempo ligt er twee keer lager dan in Utrecht. Mensen zijn er gemoedelijk en maken tijd voor een praatje. Ik heb me altijd welkom gevoeld in deze stad.''

  1. Campagne voor Deventer kandidatuur WK tijdrijden lijkt begonnen

    Campagne voor Deventer kandida­tuur WK tijdrijden lijkt begonnen

    Deventer is serieus bezig met het binnenhalen van het WK tijdrijden voor merkenteams, officieel het World Championship Team Time Trial (WCTTT) geheten. Terwijl de gemeenteraad nog een definitief besluit moet nemen over de kandidaatstelling, maakt de ambtelijke organisatie inwoners van de Koekstad vast warm voor wat mogelijk komen gaat. Vandaag is een filmpje gedeeld waarin de stad een wielerfestijn met ‘honderd dagen aan side-events’ wordt voorgespiegeld.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer

poll

Moet die muurschildering van Netflix in Deventer verdwijnen?

Moet die muurschildering van Netflix in Deventer verdwijnen?

  • Ja, meteen!! (43%)
  • Nee, lekker laten staan!! (23%)
  • Ah joh, mag daar best een tijdje blijven! (34%)
4109 stemmen