Volledig scherm
PREMIUM
Het ‘kampioenshorloge’ dat de selectiespelers van Go Ahead kregen als aandenken aan het seizoen 1921/1922 waarin zij landskampioen werden. Dit betreft een origineel horloge, van Ab de Weerd, doelman uit het kampioenselftal. Zijn exemplaar ligt bij museum De Waag. © Museum De Waag

Wie heeft het Go Ahead-‘kampioenshorloge’ uit 1922 geleend en nooit meer teruggebracht?

In goed vertrouwen gaf de oma van Maartje Kim Dikkers uit Deventer een klokje ter ere van het kampioenschap (1922) van Go Ahead Eagles weg. Twee mannen die een museum met pronkstukken van de voetbalclub wilden oprichten, mochten het horloge lenen en uitstallen. Probleem: er is nooit een Go Ahead Eagles-museum van de grond gekomen en niemand weet wie de mannen met het bijna honderd jaar oude horloge waren. 

Het aandenken is van Gradus van Putten, de overgroot opa van Dikkers. Het uurwerk van bijna een eeuw oud is lange tijd bewaard door de opa en oma van Dikkers. Tot in de jaren negentig twee mannen bij oma langs kwamen. ,,Ze vertelden mijn oma dat zij een Go Ahead Eagles-museum gingen beginnen. Zij leende onder andere het horloge uit. Volgens mij heeft ze ook hele oude voetbalschoenen meegegeven”, zegt de Deventerse. De opa en oma van Dikkers leven inmiddels niet meer. Het horloge ging op dat moment naar bestemming onbekend. 

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer