Volledig scherm
2018-07-29 21:12:34 PARIJS - Tom Dumoulin op de Champs-Elysees na het behalen van de tweede plaats in het algemeen klassement van de Tour de France 2018. ANP BAS CZERWINSKI © ANP

Wielerteam Sunweb uit Deventer aan kop in sponsorstrijd bij rechter

Wielerteam Sunweb uit Deventer is aan de winnende hand in de rechtszaak tegen de boze sponsor Allsafe. Volgens Allsafe zou er een sponsorovereenkomst zijn geweest. Sunweb ontkent dat. De rechter gaf vandaag het wielerteam weliswaar gelijk, in een voorlopige voorziening. Maar beide partijen besloten nog geen definitieve uitspraak te hoeven. Ze gaan de komende twee weken onderhandelen, om er toch uit te komen.

De wielerbaas Iwan Spekenbrink van Sunweb en Allsafe-baas Eric Stubbé schudden elkaar nog de hand op de gang van de Rechtbank Zwolle, voor de zitting. Ze kijken alleen dwars langs elkaar heen. Er is te veel gebeurd voor oogcontact. 

Allsafe, waar je opslagruimte kunt huren voor spullen, beweert sponsor te zijn van Team Sunweb. Het wielerteam uit Deventer ontkent dat. Ja, er werd gesproken over sponsoring op de schouder van de renners, onder wie de Nederlandse toprenner Tom Dumoulin. Máár Team Sunweb zag ervan af, toen onder meer duidelijk werd dat Allsafe wilde dat renners soms kwamen opdraven bij bedrijfsfeestjes. 

Daarnaast zou Allsafe veelvuldig gebruik willen maken van beeltenissen van renners in reclame-uitingen, beweert Team Sunweb. En het bedrijf wilde een Nederlandse leus (‘mini opslag’) op het shirt, bij het logo. Terwijl Sunweb alleen Engelse tekst op het shirt gedoogt. Allemaal redenen waardoor het profteam Allsafe uiteindelijk liever kwijt dan rijk was.

Overeenkomst

Jammer dan, zegt het verhuurbedrijf. Er was al een overeenkomst en komend jaar staat ons bedrijf op jullie shirt, Sunweb. Goed zichtbaar op de schouder graag, als bijvoorbeeld Dumoulin een berg van de buitencategorie beklimt. Prijs van de sponsoring: circa 300.000 euro per jaar.

Dat wil Sunweb nu pertinent niet meer. Sunweb beweert bovendien dat er helemaal geen deal was. Er is slechts onderhandeld over een sponsorcontract. Een leugen om gemakkelijk van ons af te komen, zegt Allsafe weer. Omdat Sunweb volharde dat Allsafe geen sponsor zou worden, eist Allsafe deze donderdag in een kort geding alsnog een plek op het wielershirt voor komend seizoen.

‘Mini opslag’

Of er een sponsorovereenkomst was, en met welke voorwaarden die overeenkomst werd gesloten, moet de civiele rechter bepalen. Omdat te bepalen kom je terecht in nachtelijk app en mailverkeer tussen met name wielerbaas Spekenbrink en Allsafe-directeur Eric Stubbé. Het langste gesteggel daarin gaat over de leus: Allsafe Mini Opslag. Dat moet Allsafe Self Storage worden, stuurt Spekenbrink, of nog beter: alleen Allsafe. Stubbé eist de Nederlandse naam met ‘mini opslag’. Zijn marktpotentieel is in Nederland. Het is onbestaanbaar voor Spekenbrink. Het Nederlands past niet bij de internationale allure van Sunweb. Daarnaast willen de andere shirtsponsors ook geen Nederlandse tekst. Ze zeggen dan zelfs weg te lopen als sponsor.

De rechter geeft Sunweb gelijk, als er om een voorlopig oordeel wordt gevraagd door de partijen. In het contract stond een intentieovereenkomst, een voldongen feit was de deal nog niet. Een definitieve uitspraak komt er niet donderdagavond rond half zeven. Op het verzoek van de rechter gaan Sunweb en Allsafe nog eenmaal om de tafel. Daar hebben ze allebei belang bij. Sunweb zit anders zonder mouwsponsor en Allsafe wil nog steeds graag op het shirt. Allsafe-baas Stubbé: ,,Ik heb begrepen dat met name sponsor Sunweb geen Nederlandse tekst wil. We wachten af wat er na deze dag mogelijk is.’’

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer

Poll

Wat vindt u van de aanstaande sluiting van het Speelgoedmuseum?

  • Goed plan! Het museum is niet meer van deze tijd en trekt weinig bezoekers. (11%)
  • Zonde! Dit museum hoort al sinds 1932 bij Deventer. (49%)
  • De gemeente moet zorgen dat dit museum ergens anders in de stad open kan blijven. (41%)
3124 stemmen