De kap van windkorenmolen De Leeuw, tussen Bathmen en Lettele, moet  worden vernieuwd. Hiervoor heeft Bas van Swigchem van Stichting Windkorenmolen de Leeuw een crowdfundingactie opgezet.
Volledig scherm
PREMIUM
De kap van windkorenmolen De Leeuw, tussen Bathmen en Lettele, moet worden vernieuwd. Hiervoor heeft Bas van Swigchem van Stichting Windkorenmolen de Leeuw een crowdfundingactie opgezet. © Ronald Hissink

Wil deze oude molen bij Lettele kunnen blijven draaien, dan is 125.000 euro nodig

Puffen van ouderdom doet hij nog niet. Zolang hij maar jaarlijks zijn draaiuren blijft maken. Zo blijft de ‘olde mölle’ tussen Bathmen en Lettele fit en in goede staat. Toch staat een flinke restauratie gepland voor windkorenmolen De Leeuw. De kap moet vernieuwd. Kosten: zo’n 125.000 euro.

  1. Tour de Boer: Mountainbiker hoort problemen van Deventer boeren aan en brengt spierziekte onder de aandacht
    PREMIUM

    Tour de Boer: Mountainbi­ker hoort problemen van Deventer boeren aan en brengt spierziek­te onder de aandacht

    700 kilometer mountainbiken door weer en wind, om geld op te halen voor de spierziekte Duchenne. Robert Polinder, uit Kampen, legt deze tocht af in zeven dagen. Het eindpunt is de Vaalserberg in Zuid-Limburg. Onderweg maakt Polinder tussenstops bij boeren, om meer te leren over de wet- en regelgeving waar zij mee te maken hebben. Woensdag zat hij aan de pannenkoeken in Deventer, op de boerderij van Geertjan Kloosterboer.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer