Wilhelminabrug in Deventer verandert in filmset voor opnames ‘Deventer moordzaak’

videoIn Deventer zijn zojuist de opnames begonnen voor de film ‘De Veroordeling’. De drama-thriller is gebaseerd op het boek ‘De Deventer moordzaak, het complot ontrafeld’ van journalist Bas Haan.

In de IJsselstad wordt de film vandaag voor een deel opgenomen, er is ook gedraaid bij het gerechtshof in Den Bosch. Fedja van Huêt speelt journalist Bas Haan, Yorick van Wageningen en Lies Visschedijk tekenen voor de rollen van klusjesman Michaël de Jong en zijn vriendin Meike. Mark Kraan vertolkt de rol van Ernest Louwes.

Schuldig

Haan concludeert in zijn boek dat fiscaal jurist Ernst Louwes uit Lelystad terecht werd veroordeeld tot 12 jaar cel. Maar opiniepeiler Maurice de Hond, overtuigd van de onschuld van Louwes, blijft bij voortduring de klusjesman van de omgebrachte weduwe Jacqueline Wittenberg, Michaël de Jong, als schuldige aanwijzen. De Deventer moord is een van de langstlopende strafzaken van ons land.

Filmset

Grote camera’s, acteurs, stylisten en productie-assistenten doen de Welle bij de Wilhelminabrug vandaag veranderen in een filmset. De voorbereidingen zijn in alle vroegte begonnen, uren werk voor een scène: Journalist Bas Haan heeft een ontmoeting met een van zijn bronnen. Regenmachines zijn aangerukt maar blijken onnodig, de regen komt met bakken de lucht uit. Niets glamour-achtigs aan.

Achtervolging

Iets verderop wordt in de Spar aan de Deventer Spaarpotstraat en in de omgeving van de Rozenstraat en Ligusterpad onder meer een scène opgenomen waarin klusjesman Michaël de Jong en zijn vriendin Meike worden achtervolgd door onbekende mannen. Het is dan begin 2006. Eerder deze week verspreidde de filmproducent flyers waarin de mensen op de hoogte zijn gesteld van filmopname. De bewoners is gevraagd auto’s van na 2006 deze dag iets verderop in het buurtje te parkeren. Veel mensen nemen een kijkje, toch nieuwsgierig geworden.

Volledig scherm
Fedja van Huêt speelt journalist Bas Haan © Henri van der Beek
}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)
  1. Gemist? Jarenlang vermiste kat uit Zwartsluis duikt ineens op op tv. En neemt de afvaldienst nou zomaar mijn container mee?

    Gemist? Jarenlang vermiste kat uit Zwartsluis duikt ineens op op tv. En neemt de afval­dienst nou zomaar mijn container mee?

    Blijdschap en ongeloof bij Bart Mooiweer uit Zwartsluis toen hij op tv ineens zijn al jaren vermiste kat Vlekje voorbij zag komen. ,,Het is gewoon niet te bevatten", zegt hij na de hereniging met zijn huisdier. ,,Ik vind het nog steeds onwerkelijk.” Het is één van de meestgelezen verhalen van deze week. Een overzicht van nog meer verhalen die zeker het teruglezen waard zijn:

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer