Wilhelminabrug in Deventer verandert in filmset voor opnames ‘Deventer moordzaak’

videoIn Deventer zijn zojuist de opnames begonnen voor de film ‘De Veroordeling’. De drama-thriller is gebaseerd op het boek ‘De Deventer moordzaak, het complot ontrafeld’ van journalist Bas Haan.

In de IJsselstad wordt de film vandaag voor een deel opgenomen, er is ook gedraaid bij het gerechtshof in Den Bosch. Fedja van Huêt speelt journalist Bas Haan, Yorick van Wageningen en Lies Visschedijk tekenen voor de rollen van klusjesman Michaël de Jong en zijn vriendin Meike. Mark Kraan vertolkt de rol van Ernest Louwes.

Schuldig

Haan concludeert in zijn boek dat fiscaal jurist Ernst Louwes uit Lelystad terecht werd veroordeeld tot 12 jaar cel. Maar opiniepeiler Maurice de Hond, overtuigd van de onschuld van Louwes, blijft bij voortduring de klusjesman van de omgebrachte weduwe Jacqueline Wittenberg, Michaël de Jong, als schuldige aanwijzen. De Deventer moord is een van de langstlopende strafzaken van ons land.

Filmset

Grote camera’s, acteurs, stylisten en productie-assistenten doen de Welle bij de Wilhelminabrug vandaag veranderen in een filmset. De voorbereidingen zijn in alle vroegte begonnen, uren werk voor een scène: Journalist Bas Haan heeft een ontmoeting met een van zijn bronnen. Regenmachines zijn aangerukt maar blijken onnodig, de regen komt met bakken de lucht uit. Niets glamour-achtigs aan.

Achtervolging

Iets verderop wordt in de Spar aan de Deventer Spaarpotstraat en in de omgeving van de Rozenstraat en Ligusterpad onder meer een scène opgenomen waarin klusjesman Michaël de Jong en zijn vriendin Meike worden achtervolgd door onbekende mannen. Het is dan begin 2006. Eerder deze week verspreidde de filmproducent flyers waarin de mensen op de hoogte zijn gesteld van filmopname. De bewoners is gevraagd auto’s van na 2006 deze dag iets verderop in het buurtje te parkeren. Veel mensen nemen een kijkje, toch nieuwsgierig geworden.

Volledig scherm
Fedja van Huêt speelt journalist Bas Haan © Henri van der Beek
}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)
 1. Woningbouwcorporaties willen huurhuizen verduurzamen in plaats van belasting betalen

  Woningbouw­cor­po­ra­ties willen huurhuizen verduurza­men in plaats van belasting betalen

  Woningbouwcorporaties uit de wijde regio hebben in Den Haag geprotesteerd tegen de Verhuurdersheffing. De belasting die het Rijk heft over sociale woningen steken de verhuurders liever in verduurzaming van hun huizen en het om laag brengen van woonlasten van hun huurders. Alleen al in de Stedendriehoek gaat het om 71 miljoen dat geinvesteerd zou kunnen worden in de komende twee jaar. Ook corporaties uit Salland en Zwolle zijn naar Den Haag afgereisd om de eigen plannen te presenteren.
 2. Gemist? ‘Wolf’ in Schoonheten en Staatsloterij verklaart levende Kampenaar dood
  Jouw regionieuws gemist?

  Gemist? ‘Wolf’ in Schoonhe­ten en Staatslote­rij verklaart levende Kampenaar dood

  De gemeente Raalte werd afgelopen week opgeschrikt door een Wolf, althans dat werd in eerste instantie gedacht. Een filmpje circuleerde over een dier dat mogelijk bloed van de weg zat te likken bij Schoonheten. Die ‘wolf’ bleek uiteindelijk de Duitse Herder Beer van Ans Spijker. ,,Het was een boterham. Ik kan je de plek zo aanwijzen,’’ aldus de eigenaresse. Dit verhaal was één van de opmerkelijkste verhalen van afgelopen week. Een overzicht van de verhalen van afgelopen week die het teruglezen waard zijn:

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer

poll

Moet die muurschildering van Netflix in Deventer verdwijnen?

Moet die muurschildering van Netflix in Deventer verdwijnen?

 • Ja, meteen!! (44%)
 • Nee, lekker laten staan!! (22%)
 • Ah joh, mag daar best een tijdje blijven! (34%)
3653 stemmen