Volledig scherm
Go Ahead Eagles - Willem II © Foto Pro Shots

Willem II duwt Go Ahead dieper in put

DEVENTER - Go Ahead Eagles is dieper weggezakt in het moeras. De Deventer ploeg ging gisteravond thuis ten onder tegen concurrent Willem II. Beide ploegen waren even slecht. Maar een doelpunt van Jari Schuurman, vlak na rust, was genoeg voor een Tilburgse zege: 0-1.

Het was duidelijk aan het niveau af te lezen welke belangen op het spel stonden: een strijd om uit de gevarenzone van de eredivisie weg te komen. Want het was op z’n zachtst gezegd niet best wat beide degradatiekandidaten in de Adelaarshorst voorschotelden.

Go Ahead begon nog wel sprankelend, want al na exact één minuut had Randy Wolters de bal voor het intikken na een voorzet van Darren Maatsen. De bal werd echter nipt voor de voeten van Wolters weggetikt door verdediger Pelle van Anholt.

Het bleek geen voorbode voor het vervolg. Het was werkelijk niet om aan te gluren wat beide partijen ervan afbrachten. Willem II kreeg nog wel een aardige kans uit een directe vrije trap, maar Theo Zwarthoed zag - genageld aan de grond - hoe de bal nipt naast zeilde.

De doelman van Go Ahead moest vlak na rust capituleren bij een inzet van Jari Schuurman, in twee instanties. Eerst schoot de middenvelder slap in. Maar doordat Zwarthoed ook maar half ingreep, kon Schuurman de bal simpel binnen schuiven: 0-1.

Go Ahead-trainer Hans de Koning trachtte met een dubbele wissel het tij nog te keren voor zijn ploeg. Leon de Kogel en Sam Hendriks vervingen Joey Suk en Jarchinio Antonia. Het thuispubliek veerde even op, in de hoop dat het wat teweeg zou brengen. Maar nee. Go Ahead slaagde er niet in om ook nog maar een kans te creëren.

Met het resterende programma, Heerenveen-thuis, PSV-uit en FC Groningen-uit is het zeer wel denkbaar dat Go Ahead de eerste seizoenshelft eindigt als hekkensluiter.
Go Ahead Eagles – Willem II 0-1 (0-0). 47. Jari Schuurman 0-1. Scheidsrechter: Manschot. Toeschouwers: 9397. Gele kaart: Achenteh (Go Ahead); Sol (Willem II). Go Ahead Eagles: Zwarthoed; Groenbast, Fischer, Schenk, Achenteh; Suk (63. De Kogel), Duits (81. Teijsse), Ritzmaier; Antonia (63. Hendriks), Maatsen, Wolters.

  1. Geen hoofdprijs, wel boost voor clubheld uit Harderwijk
    video

    Geen hoofdprijs, wel boost voor clubheld uit Harderwijk

    Tiny Heijmans uit Geffen, finalist van het verspreidingsgebied Brabants Dagblad, is op de KNVB Campus in Zeist uitgeroepen tot winnaar van de Clubhelden van de amateursport 2017. Als vrijwilliger van Nooitgedacht, de voormalige club van Ruud van Nistelrooij, ontving hij 10.000 euro voor zijn club. Harderwijker Goossen Luytjes, als VVOG-vrijwilliger de winnaar van het Stentor-gebied, haalde de top-drie niet maar ging wel met een minicruise naar huis.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer