Volledig scherm
PREMIUM
Attero is een landelijk en internationaal opererend milieubedrijf. De locatie Wilp heeft ook verschillende activiteiten op het gebied van mineralen. Zo wordt er in Wilp puin gebroken en grond gereinigd. Ook heeft Wilp een operationele stortplaats. © Bram van de Biezen/HollandLuchtf

Wilpenaren zijn klaar met afvalverwerkingsbedrijf Attero

Midden in de nacht wakker worden door een vieze afval lucht. Je schone was niet buiten kunnen hangen omdat er regelmatig een stank hangt van de vuilnisbelt in de buurt. Dat zijn voor bewoners van Wilp herkenbare problemen sinds de overname van de Veluwse Afval Recycling(VAR) in 2011 door Attero.

Sinds 2017 heeft Herman Zonnenberg al ruim 50 klachten ingediend bij zowel Attero als bij de Provincie, en hij is niet de enige. Zonnenberg woont hemelsbreed ongeveer 500 meter van het afvalverwerkingsbedrijf. „Ik woon hier al mijn hele leven, en de stank wordt de laatste jaren alleen maar erger, het is nu zelfs zo erg dat ik niet eens meer mijn was buiten kan hangen.” De Omgevingsdienst Veluwe IJssel erkent het aantal toenemende klachten van de afgelopen jaren. Alleen dit jaar zijn er al 51 klachten uit de regio gekomen over de stank. 

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer