Volledig scherm
Aan de Brink tot Brinkloop deden ruim 1400 lopers mee, veel meer dan vorig jaar. © FOTO HISSINK

Wind mee bij Brink tot Brinkloop in Deventer

Rechttoe rechtaan van de Deventer Brink naar de Bathmense Brink, dat is de Brink tot Brinkloop. Zondag liepen  aan de twaalfde editie ruim 1400 lopers mee, veel meer dan vorig jaar toen ‘slechts’ 933 mensen aan de start verschenen. Dat was toen verklaarbaar vanwege de datum, toen op oudjaarsdag. 

De deelnemers van zondag hadden geluk: de wind stond gunstig en dat zorgde voor veel snelle tijden. Tim Bolink, vorig jaar ook winnaar, kwam als eerste aan en zette meteen een parcoursrecord neer: 30 minuten en 56 seconden, bijna een volledige minuut sneller dan zijn winnende tijd vorig jaar. 

Stichting Kinderen van Uganda kreeg een bijdrage van de organisatie, ruim 1400 euro. 

 1. Laatste wens komt uit voor ernstig zieke Roy (47) uit Twello: nog één ritje in Amerikaanse wagen
  PREMIUM
  VIDEO

  Laatste wens komt uit voor ernstig zieke Roy (47) uit Twello: nog één ritje in Amerikaan­se wagen

  Amerikaanse auto's zijn z'n lust en zijn leven. Hij bezat ze, sleutelde eraan. Tot Roy van den Bosch (47) uit Twello vijf jaar geleden wordt getroffen door een hersenbloeding. Het is direct foute boel volgens de artsen. Ouders Jose en Eddie krijgen te horen dat hij nog wellicht drie maanden te leven heeft. Vijf jaar later en vele hersenbloedingen en TIA's verder is Roy er nog steeds. Deze zondag komt een ultieme wens voor hem uit: nog één ritje in een Amerikaanse wagen.
 2. Pingpongen in Deventer skatebaanpark doorslaand succes en krijgt vervolg
  PREMIUM
  VIDEO

  Pingpongen in Deventer skatebaan­park doorslaand succes en krijgt vervolg

  Een ludiek initiatief zorgde zaterdagavond voor spektakel en een bijzonder tafeltennissfeertje. Voor de gelegenheid was het indoorskatepark van Burnside in Deventer het decor van een ‘pingpong championship’. Tafeltennistafels stonden zelfs in de half-pipes. Een dj zorgde voor dampende muziek, lichteffecten, een rookblazer en publiek, dat met een biertje in de hand enthousiast om de tafels hing, zorgden voor een niet-alledaagse tafeltennis-entourage.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer