de nieuwe afvalbakken voor de Deventer binnenstad en het Rijsterborgherpark
Volledig scherm
de nieuwe afvalbakken voor de Deventer binnenstad en het Rijsterborgherpark © gemeente Deventer

Winkelend publiek kan straks ook afval scheiden in de Deventer binnenstad

Nog voor het einde van dit jaar wil de gemeente Deventer de afvalbakken in de binnenstad vervangen door exemplaren waar aan de ene kant restafval en aan de andere kant PMD, ofwel plastic flesjes, blikjes en drinkkartons in geworpen kunnen worden. 

Met de nieuwe bakken wil de gemeente de afvalscheiding bevorderen onder het mom dat ook de bezoeker van de binnenstad nu kan bijdragen aan een beter milieu. In tegenstelling tot de huidige korven met een brede opening die nu her en der in het centrum staan, hebben de nieuwe bakken een kleine opening. Dit moet voorkomen dat mensen huishoudelijk afval in de bakken proppen. 

De vervanging van de afvalbakken kost 65.000 euro. De precieze plaatsing is afhankelijk van de levertijd bij fabrikant Bammens. De bedoeling is dat er fors minder afvalbakken komen, maar dat dit niet ten koste gaat van het afvalvolume dat bezoekers kwijt kunnen. De bakken komen te staan in de binnenstad en het Rijsterborgherpark. Door te kiezen voor deze nieuwe afvalbakken ontstaat volgens de gemeente een fris en uniform straatbeeld. Op dit moment staan er veel verschillende afvalbakken in de binnenstad. 

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer