Winkeliers leven mee na ramkraak in Deventer: ‘Hopelijk gaat-ie niet failliet’

videoVeel glas op straat, roodwitte linten en politieauto's zijn vanochtend de stille getuigen van een lompe ramkraak in de Engestraat in Deventer. Het toonbeeld van de brutaliteit staat nog in de kledingzaak: de kleine auto waarmee de entree en het rolluik achter de ingang zijn geramd, staat gewoon tussen de kledingrekken. ,,Winkels hebben het al zo zwaar door internet, hoe kún je dit nou doen.”

Mensen die willen winkelen in de Engestraat, kijken naar het wildwest-tafereel en slaan de handen voor de mond, verbaasd over zoveel brutaliteit. De inbrekers hebben met een kleine auto de deuren geramd, nog een keer achteruit gereden en gas gegeven om helemaal binnen te eindigen. Er circuleren video-beelden van een bewoner van een van de bovenwoningen waarop te zien is hoe de criminelen vervolgens snel de auto inladen die voor de winkel staat.

  1. Carnavalisten laten zich niet omverblazen door beetje wind
    PREMIUM
    video

    Carnavalis­ten laten zich niet omverbla­zen door beetje wind

    Ondanks de stevige wind en wat buien zijn de carnavalsoptochten in Overijssel en Gelderland vandaag overal doorgegaan. In tegenstelling tot de zuidelijke provincies en Noord- en Zuid-Holland en Zeeland, waar diverse optochten voor vandaag of morgen zijn afgeblazen, staat het licht in de oostelijke regio's vooralsnog op groen. Wel wijzen sommige organiserende carnavalsverenigingen er wagenbouwers op dat ze hogere onderdelen die extra windgevoelig zijn extra goed moeten bevestigen.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer