Volledig scherm
PREMIUM
Emma Oosterwegel tijdens de presentatie van de ploeg voor het WK. © ANP

WK-deelname voelt nog steeds beetje raar na topseizoen Emma Oosterwegel uit Diepenveen

Natuurlijk is ze blij, maar het voelt nog steeds wel een beetje raar. De 21-jarige meerkampster Emma Oosterwegel mag naar het WK atletiek in Doha. Hoewel de Diepenveense niet de vereiste WK-limiet liep, viel ze met haar sterke optredens dit seizoen toch nog op en kreeg ze een uitnodiging.

Verwacht bij Oosterwegel geen hoera-stemming, of euforische kreten. De atlete is natuurlijk in haar nopjes met de uitverkiezing voor Doha, maar ze weet zich niet zo heel goed een houding te geven.  ,,Het blijft een beetje gek omdat ik me niet heb geplaatst en geen limiet heb gelopen.  Dus dat ultieme geluksmoment wanneer je dat wel haalt, heb ik niet mogen ervaren. Ik denk dat ik daarom wat minder enthousiast overkom. Maar ik ben wel erg blij hoor, het is fantastisch dat ik naar het WK mag. Maar als je me aan het begin van dit jaar had gezegd dat ik dat zou halen, had ik je voor gek verklaard.”

  1. Katja Staartjes uit Okkenbroek: Bedwingen van hoogste bergen lijkt erg op het leiden van bedrijf
    PREMIUM

    Katja Staartjes uit Okkenbroek: Bedwingen van hoogste bergen lijkt erg op het leiden van bedrijf

    Ze vindt zichzelf meer een loper dan een klimmer. Het wandelen in de machtige Alpen greep haar tijdens haar studiejaren en sindsdien is ze verknocht. En klimmend naar de top van managementland bij grote organisaties als het UMC Utrecht en Kluwer, nam ze een drastisch besluit: klimmen werd haar leven. Katja Staartjes nam ontslag en werd de eerste Nederlandse vrouw op de Mount Everest. Een wandeltocht met de Okkenbroekse over haar nieuwe boek: Topteams. Niet alleen voor managers.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer