Volledig scherm
Brand Deventer. Foto: Wilko ten Dam

Woningbrand in binnenstad Deventer snel geblust

DEVENTER - Een bovenwoning aan de Kleine Overstraat in het centrum van Deventer is donderdagmorgen uitgebrand. Twee andere appartementen liepen flinke roetschade op.


De brandweer had de uitslaande brand snel onder controle. Twee bewoners hadden rook ingeademd en konden ter plekke door ambulancepersoneel worden behandeld. De benedengelegen winkelruimte liep waterschade op. De brand brak omstreeks half elf uit.

De oorzaak van de brand is onbekend, aldus de brandweer. Met het oog op de gevaarlijke omstandigheden in de binnenstad werd wel met meerdere auto's tegelijk uitgerukt. In de getroffen winkelruimte zat tot half juni Kookboekenwinkel Het Nieuwe Aaltje. Die werd in december 2013 slachtoffer van de brand in de Grote Overstraat, die meerdere panden in de as legde.

Bij de brand op donderdag ging het om een blok met meerdere winkelruimtes en bovengelegen woningen uit 1906. Oudere panden in de binnenstad hebben vaak balken die door meerdere panden lopen, waardoor het vuur lastig te bestrijden is.

Volledig scherm
Brand Deventer. Foto: Wilko ten Dam
Volledig scherm
Ook het korps Zutphen werd opgeroepen bij de brandbestrijding in Deventer. Foto: Wilko ten Dam

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer