Volledig scherm
Vrouwe Justitia. © archieffoto ANP

Zaak tegen overvaller winkels Deventer dient later

ZWOLLE/DEVENTER - De 46-jarige Deventenaar S.B., die verdacht wordt van overvallen op de Intertoys en de Prenatal in zijn woonplaats, moet nog even wachten op de afdoening van zijn strafzaak.

Het is spannend voor hem: want wordt het tbs met dwangverpleging of de mildere vorm, tbs met voorwaarden. Zijn zaak zou donderdag worden afgesloten door de rechtbank in Zwolle, maar die wilde eerst twee gedragsdeskundigen op zitting horen over hun adviezen. Op het laatste moment hebben die deskundigen het laten afweten, wegens ziekte. De rechtbank wil ze toch ondervragen.

B. heeft bekend dat hij de overvallen pleegde. Eerst op 2 maart dit jaar op de Intertoys aan de Lange Bisschopstraat in Deventer. Die mislukte, omdat de kassa niet openging. De medewerksters hadden intussen wel de schrik in de benen, omdat de overvaller met een mes dreigde. Een dag erna waren medewerksters van de Prénatal aan de beurt. Weer kwam B. met een mes de winkel binnen.

Hoewel hij zei: 'schrik niet, ik doe niks', was de impact voor de dames toch heel fors. De verdachte heeft al een enorm strafblad, reden waarom er nu aan de tbs-maatregel wordt gedacht. Hij heeft op de eerdere zitting spijt betuigd tegenover de winkelmedewerksters. Op 22 november gaat de zaak verder.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer